Gündem Son dakika! Dışişleri'nin girişimi sonuç verdi: Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest

Son dakika! Dışişleri'nin girişimi sonuç verdi: Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest

25.04.2023 - 14:58 | Son Güncellenme:

İsrail polisi tarafından Mescid-i Aksa'da gözaltına alınan Türk vatandaşı Özgecan Mutlu (24), Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun girişimleri ile serbest bırakıldı.

Son dakika Dışişlerinin girişimi sonuç verdi: Mescid-i Aksada gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest

Türk vatandaşı Özgecan Mutlu, fanatik Yahudi yerleşimcilerin baskını sırasında Mescid-i Aksa'da Kur'an-ı Kerim okurken İsrail polisi tarafından gözaltına alındı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mutlu, Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun girişimleri ile serbest bırakıldı. Dışişleri Bakanlığı ve Kudüs Başkonsolosluğu'nun, Mutlu'nun durumu ile yakından ilgilendiği belirtildi.

Haberin Devamı

İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan İsrail Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün, 25 Nisan tarihinde, Kudüs'te bir polis memurunu görevi sırasında rahatsız ederek, görevini yapmasını engellemesi nedeniyle bir Türk vatandaşı kısa süreliğine gözaltına alınmıştır. Söz konusu turist serbest bırakılmıştır ve İsrail'deki tatiline devam etmektedir" denildi

BAŞKONSOLOSLUKTAN AÇIKLAMA

Kudüs Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bugün Mescid-i Aksa'da gözaltına alınıp bilahare serbest bırakılan kardeşimizle Başkonsolosluğumuzdayız" denildi. Paylaşımda ayrıca, Özgecan Mutlu'nun başkonsolosluktaki fotoğrafına yer verildi

Son dakika Dışişlerinin girişimi sonuç verdi: Mescid-i Aksada gözaltına alınan Türk vatandaşı serbest