Gündem Son dakika... Erdoğan barış için devrede! Zelenskiy ile görüştü, sırada Putin var

Son dakika... Erdoğan barış için devrede! Zelenskiy ile görüştü, sırada Putin var

24.04.2022 - 14:17 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ele alındı. Erdoğan'ın ilerleyen saatlerde de Rusya lideri Putin ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.

Son dakika... Erdoğan barış için devrede Zelenskiy ile görüştü, sırada Putin var

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler ve müzakere sürecine dair konular ele alındı.

Haberin Devamı

MARİUPOL VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tablonun her geçen gün daha da üzücü bir hal aldığı Mariupol’de yaralı ve sivillerin tahliyesinin mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti.

Son dakika... Erdoğan barış için devrede Zelenskiy ile görüştü, sırada Putin var



"HAZIRIZ"

Müzakere sürecinde ellerinden gelen tüm yardımı sağlamaya, arabuluculuk dahil gereken desteği sunmaya hazır olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, garantörlük konusuna da ilkesel olarak olumlu baktıklarını dile getirdi.

PUTİN'LE DE KONUŞMASI BEKLENİYOR

Erdoğan'ın ilerleyen saatlerde de Rusya lideri Putin ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi.

ERDOĞAN: SÜRECİ LİDERLER SEVİYESİNDE DEVAM ETTİRMEYİ PLANLIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Rusya-Ukrayna liderler buluşmasıyla ilgili yöneltilen soruyu " Tablo istediğimiz gibi mi? Değil. Ama daha iyi olacak, ümitsiz değiliz. Kendileriyle arkadaşlarımız irtibat kuracaklar. Sayın Putin'le, Zelenski ile de yarın tekrar bir görüşme yapmayı planladık. Bu görüşmeyle birlikte de inşallah yani İstanbulumuzdaki süreci liderler seviyesinde devam ettirmeyi de planlıyoruz. Temenni ederim ki bu davetimize icabet ederlerse üst düzeydeki buluşmayı da inşallah İstanbulumuzda gerçekleştiririz" diyerek yanıtlamıştı.