Gündem Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur New York sokaklarında! Görgü tanığı konuştu

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur New York sokaklarında! Görgü tanığı konuştu

14.03.2024 - 17:45 | Son Güncellenme:

Türkiye onları konuşuyor. Ehliyetsiz araç kullanırken 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok’la birlikte önce Mısır’a ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçmıştı. Anne oğlun New York sokaklarındaki fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğraflarını çeken Gözde G., "Yaklaştım, neşe ve kahkaha içerisinde yürüdüklerini görünce açıkçası kanıma dokundu. Rahatlıklarını görünce şok oldum" dedi.

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'de yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı. Eylem Tok, kazadan 3 saat sonra oğlu Timur ile birlikte önce Mısır'a oradan da ABD'ye kaçtı.

Haberin Devamı

Oğuz Murat Acı'nın ölümüne 4 kişiyi de yaralanmasına sebep olan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok New York'ta taksiye binerken görüntülendi. Görüntülere ilişkin CNN Türk yayınında muhabir Merve Tozaz, “Dün sosyal medyanın en çok konuştuğu fotoğraflardandı. O fotoğraflar Amerika’da yaşayan bir Türk vatandaşı tarafından çekildi.

O fotoğraflara bakıldığında da Eylem Tok ve oğlunun neşeli halleri dikkat çekiyor. Özellikle o kazaya karışan ve 4 kişinin yaralanmasına 1 kişinin ölümüne sebep olan Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un neşeli halleri de dikkat çekiyor. Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur New York’ta 6. Caddede bir noktada taksiye biniyorlar. Taksiye ilerliyorlar ve yine o caddede yürürken ki o anları fotoğraflara yansıyor.

Haberin Devamı
1/11

2/11

3/11

4/11

5/11

6/11

7/11

8/11

9/11

10/11

11/11

O fotoğrafları çeken Türk vatandaşı da bir açıklama yaptı. Türk vatandaşı “Onları görünce kanım dondu. Kahkahalarla yürüyorlardı. Oğlu ve Eylem Tok, 57. sokakta gördüm ve gördükten sonra da hemen konsolosluğa ihbar ettim” açıklamasında bulundu.

Soruşturma süreci devam ediyor. Özellikle Eylem Tok’un ABD’den Türkiye iadesi için süreç bir yandan devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuya ilişkin açıklama yaptı. Tunç, iade sürecinin hızlandırılması için tüm çalışmaların yapıldığını söyledi. Bu kapsamda söz konusu kişilerin iadesi için de sürecin devam ettiği ifade etti. Bakan Tunç, “Eksik belgeler vardı Amerika Birleşik Devletleri bizden onları talep etti özellikle tutuklama sevk yazısını da Amerika ile paylaştık süreç devam ediyor” dedi.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur New York sokaklarında Görgü tanığı konuştu

"KAÇARKEN GİYDİĞİ AYNI KIYAFETLERİ VARDI"

O anları görüntüleyen Gözde G., "13 Mart Çarşamba günü, Amerika saatiyle akşam 17.00 civarında, Manhattan'da 57. Sokak ve 6. Cadde arasında bir sokak öteden fark ettim onları. Bu olayı yakından takip ediyordum. Yaklaştım, neşe ve kahkaha içerisinde yürüdüklerini görünce açıkçası kanıma dokundu. Rahatlıklarını görünce şok oldum. Taksi aramaya başladılar. Bindikleri taksinin plakasıyla beraber fotoğraflarını çektim. Benim fotoğraf çektiğimi görünce muhtemelen başka bir sokakta o taksiden inmişlerdir. Sarı taksi kullandılar. Çocuğun üzerinde Türkiye'den kaçarken giydiği aynı kıyafetleri vardı. Kendileriyle konuşmadım. Yakalanmalarına yardımcı olmak için fotoğrafları hemen paylaşma çabasına girdim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Amerika'da yaşayan Türk vatandaşı Gözde G. soyadının açık yazılmasını istemedi.

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur New York sokaklarında Görgü tanığı konuştu