Gündem Son dakika... Hayrünnisa Can'a dehşeti yaşatmıştı! Ramazan Keleş için karar

Son dakika... Hayrünnisa Can'a dehşeti yaşatmıştı! Ramazan Keleş için karar

30.09.2021 - 13:29 | Son Güncellenme:

Şişli’deki bir tıp merkezinde çalışan hemşireyi bıçakla rehin alıp yaralayan sanık Ramazan Keleş, “öldürmeye teşebbüs” suçundan 16 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezada herhangi bir indirim uygulanmadı. Sanık yaptığı son savunmada, “Yaptığım olaydan dolayı üzgün ve pişmanım. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

DAMLA GÜLER / MİLLİYET.COM.TR
 
İstanbul Şişli’de 30 Aralık 2020 tarihinde Şişli’deki bir tıp merkezine giden Ramazan Keleş, hemşire Hayrunnisa Can’ı rehin almıştı. Yapılan ikna çalışmaları yetersiz kalınca Şişli İlçe Emniyet Müdürü Özay Kayhan saldırganın üzerine atlayarak hemşireyi kurtarmıştı. Yaralanan hemşire Hayrunnisa Can tedavi altına alınırken, Ramazan Keleş çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberin Devamı

"GÜÇ KULLANARAK SAKİNLEŞTİRDİK"

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ramazan Keleş ve tarafların avukatları katıldı. Tanık dinlenen duruşmada ilk olarak polis memuru Abdullah Ç. ifade verdi. Olay anında orada olmadığını söyleyen tanık polis memuru, “Ancak olaydan sonra sanığı kontrol altına alan ekipteydim. Ekip arabasının camını kırdığını hatırlıyorum. Güç kullanarak sakinleştirdik” dedi.

SAVCI YARALAMADAN CEZA İSTEDİ

Tanık beyanlarının ardından görüşü sorulan duruşma savışı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaasında, sanığın Hayrunnisa Can’a karşı bıçakla vurma sayısı, elinde imkan olduğu halde öldürmediği, müşteki ile sorunu olmadığını, sorunun müştekinin ablası ile olduğu yönündeki beyanlarını dikkate aldığını belirterek olayın “öldürmeye teşebbüs” değil “kasten yaralama” kapsamında kaldığını belirtti. Savcı sanık Keleş’in “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak”, “kasten yaralama”, “tehdit” ve “hakaret” suçlarından cezalandırılarak tutukluluk halinin devamını talep etti.

Haberin Devamı

Son dakika... Hayrünnisa Cana dehşeti yaşatmıştı Ramazan Keleş için karar

MAHKEME BAŞKANI, "TCK’DA MADDE KALMADI"

Mütalaanın okunmasının ardından mahkeme başkanı savunma yapması için sanığa söz verirken, “TCK’da (Türk Ceza Kanunu) madde kalmadı. Ne diyeceksin” dedi. Mütalaaya karşı savunma yapan sanık Keleş, öldürme kastı ile hareket etmediğini söyleyerek, “Müştekinin ablası beni kandırdı. Ben de buna duyduğum öfke sonucunda, bunu yaptım. Yaptığım olaydan dolayı üzgün ve pişmanım. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

İNDİRİMSİZ 16 YIL HAPİS CEZASI

Savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Ramazan Keleş’i “öldürmeye teşebbüs, “hakaret”, “tehdit” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından toplamda 16 yıl 10 ay hapis cezası ve 2 bin 500 TL adli para cezasına çarptırdı. Sanık hakkında herhangi bir takdiri indirim uygulamayan mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi.