Gündem İçişleri'ne saldırı girişimi! Teröristlerin veterineri öldürüp aracını gasbettileri ortaya çıktı

İçişleri'ne saldırı girişimi! Teröristlerin veterineri öldürüp aracını gasbettileri ortaya çıktı

01.10.2023 - 13:02 | Son Güncellenme:

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nın Kızılay binası önünde bombalı saldırı girişimi düzenlendi. Saldırı, güvenlik güçlerince engellendi. Teröristlerin saldırıda kullandıkları aracın sahibi veteriner Mikail Bozağan'ı (24) öldürdükten sonra çaldıkları ve eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi.

İçişlerine saldırı girişimi Teröristlerin veterineri öldürüp aracını gasbettileri ortaya çıktı

Teröristler saldırıyı 38 TP 962 plakalı hafif ticari araçla gerçekleştirdi. Araçla Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına gelen teröristlerden birisi araçtan inip uzun namlulu silahla nöbetçi polislere ateş ederek nizamiyeye doğru ilerledi. Polislerin karşılık verdiği terörist, nizamiye girişinde üzerindeki bombayı patlattı. Bu sırada sürücü koltuğunda oturan terörist de uzun namlulu silahla ateş etmeye devam etti. Terörist, nizamiyede görevli polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Teröristlerin saldırı anı kameraya yansıdı. Görüntüde teröristlerin araçla gelişi, saldırı anı ile bombayı patlatma anı yer aldı. 

Haberin Devamı

TERÖRİSTİN ÜZERİNDEKİ BOMBA İMHA EDİLDİ

Polisler tarafından etkisiz hale getirilen diğer teröristin üzerinde de bomba tespit edildi. Bombayı patlatamadan etkisiz hale getirilen teröristin çevresinde emniyet tedbiri alındı. Ardından bölgeye bomba imha ekipleri sevk edildi. Teröristin üzerindeki bomba kontrollü şekilde çıkarıldı. Bomba, çevre emniyetinin alınması ardından bomba imha ekipleri tarafından kontrollü şekilde fünye ile patlatılarak imha edildi.

İçişlerine saldırı girişimi Teröristlerin veterineri öldürüp aracını gasbettileri ortaya çıktı

VETERİNERİ ÖLDÜRDÜLER

Bombalı eylemi gerçekleştiren teröristlerin hafif ticari aracı, Kayseri'nin Develi ilçesinde gasbettikleri ortaya çıktı. Şüphelilerin ilçeye bağlı Çataloluk Mahallesi'nde veteriner Mikail Bozağan'ı darbettikten sonra tabancayla öldürdükleri öğrenildi. Teröristlerin dün akşam Bozağan'ı öldürdükten sonra da Ankara'ya gasbettikleri araçla giderek bombalı eylemi gerçekleştirdikleri bildirildi. Bozağan'ın cenazesi, otopsi için Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor. 

Haberin Devamı
1/13

2/13

3/13

4/13

5/13

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13

ŞÜPHELİ PAKETLER PATLATILDI

Öte yandan saldırının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızılay Güvenpark çevresinde şüpheli paketler belirlendi. Güvenlik önlemlerinin alınması ardından şüpheli paketler bomba imha ekipleri tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nce şüpheli paketlerin patlatılması öncesinde uyarı mesajı yayımlanarak, "Kızılay Güvenpark ve Emniyet Genel Müdürlüğü çevresinde şüpheli paket olaylarıyla ilgili gerekli güvenlik önlemleri alınarak bomba imha ekiplerimiz tarafından kontrollü şekilde patlatma yapılacaktır. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmaması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

BAKAN YERLİKAYA: POLİSLERİMİZİN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Teröristleri etkisiz hale getiren polis memurlarından Erkan Karataş ile Alim Reis Demirel yaralandı. Yaralı polisler İbni Sina Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde meydana gelen hain terör saldırı girişiminde yaralanan kahraman polislerimiz Alim Reis Demirel ve Erkan Karataş'ın tedavileri devam etmektedir. Çok şükür hayati tehlikeleri bulunmuyor. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Terörle, onların iş birlikçileriyle, zehir tacirleriyle, çetelerle, organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Haberin Devamı

AMCASI: YEĞENİM, VATANINA MİLLETİNE SADIK BİR İNSANDI

Mikail Bozlağan'ın gasbedilerek öldürülmesi sonrası ailesi taziyeleri kabul etmeye başladı. Amca, Bahri Bozlağan yeğeninin vatanına, milletine sadık bir insan olduğunu söyledi. Otomobilin saldırıda kullanıldığını sonradan öğrendiklerini anlatan amca Bozlağan, "Biz olayın böyle olduğunu bilmiyorduk. Sonra bir yakınımız aradı. Diğer ortağını da arayınca saldırıda bu aracın kullanıldığını öğrendik. Evine kalorifer yaptırmak için aracına boru yüklemiş. O borular da gözüküyormuş. Yeğenim evliydi. 6 aylık bir yavrusu vardı" dedi.

Öte yandan, Mikail Bozlağan'ın cenazesi Kayseri Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Cenazeyi alan Bozlağan'ın yakınları gözyaşı döktü. Bozlağan'ın yarın Develi ilçesinde öğlen kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Haberin Devamı

İçişlerine saldırı girişimi Teröristlerin veterineri öldürüp aracını gasbettileri ortaya çıktı

2 YIL ÖNCE EVLENMİŞ

Veteriner Mikail Bozlağan'ın, 2 yıl önce evlendiği, 6 ay önce de baba olduğu ortaya çıktı. Bozlağan'ın, dün akşam Tomarza ilçesi ve çevre mahallelerde hasta hayvan kontrolü için yola çıktığı öğrenildi. Ayrıca, Bozlağan bir başka veteriner arkadaşı ile oradaki işlerinin bitirmesinin ardından Adana sınırında başka bir hasta hayvan için yola çıkacakları bildirildi.

İçişlerine saldırı girişimi Teröristlerin veterineri öldürüp aracını gasbettileri ortaya çıktı

6 YAŞINDAYKEN KAYBOLMUŞ

Saldırı öncesi aracı gasbedilip öldürülen Mikail Bozlağan'ın, 2005 yılında, 6 yaşında olduğu dönemde, Kayseri’nin Develi ilçesinde mantar toplamak isterken, kuzeni ile yollarını kaybederek, 4 gün sonra Adana’nın Feke ilçesinde bulundukları ortaya çıktı. Bu olayda Mikail Bozlağan'ın kuzeni Hasan Bozlağan'ın ölü bulunduğu, Bozlağan'ın ise sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

4 GÜN AÇ SUSUZ YAŞAMA TUTUNMUŞ

Adana'nın Feke ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi eski Muhtarı İbrahim Gün, saldırı öncesi gasbedilip öldürülen Mikail Bozlağan'ın, 2005 yılında, 6 yaşında olduğu dönemde mantar toplamak isterken kaybolmasıyla ilgili anısını anlattı. Bozlağan'ın ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Gün, "O dönem, 4 gün boyunca aç ve susuz yaşama tutunan evladımız, kardeşimiz Mikail'in, patlamada kullanılan aracın sahibi olduğunu öğrendik. O dönem muhtardım ve karakoldan 6 yaşında bir çocuğun kaybolduğunu bildirdiler. Biz de cami hoparlöründen anons yapıp, tüm mahalle aramaya çıkmıştık. Arazi şartları zordu. Aradık ve Mikail evladımızı sağ bulmuştuk. Kuzeni Hasan kayaya çıkmak istemiş ancak kayıp, düşerek hayatını kaybetmişti" dedi.

'İYİLİK YAPTIĞINI ZANNETMİŞ'

Bozlağan'ın, bölgede sevilen bir veteriner hekim olduğunu belirten Gün, "Terör, evladımızı iyilik yaptığı sırada yakaladı. Yolda el kaldırıp, aracına binmişler ve Mikail'i katletmişler. Bu bölgede alışık olmadığımız bir durum. Biz, yolda durup el kaldıranları aracımıza alırız. Mikail de iyilik yaptığını zannetmiş ancak yaşımını sona erdirmişler. Allah kimseye yaşatmasın. Bölgemizde sevilen bir vetiriner hekimdi" diye konuştu.

"ARACI ALIP YOK OLMUŞLAR"

Veterinerin amcası Bahri Bozlağan, "Dün saat 21.00 sıralarında çocuğa ulaşamıyorlar. Saat 22.00 sıralarında gelen bağırtılarla buradan çıktık. Köyümüzü 1,5 kilometre mesafe geçince babasının aracını yolun ortasında buldum. Aşağı indim, çocuk babasının kucağında, babası feryat ediyor. Hemen çocuğu aldık yola çıktık, sonra ambulansa teslim ettik. Çocuğun kafasını kucağıma aldım, her tarafım kan oldu. Çocuk kafasının arkasından almış darbeyi. Ensesinden silahla ateş etmişler ve aracı alıp yok olmuşlar. Her tarafta aracı aradık. Köyün giriş ve çıkışlarının kamera görüntülerine baktık. Aracın bu tarafa geldiği görülüyor, başka görünmüyor. En sonunda sabah Ankara'da bir patlama olduğunu, patlamada kullanılan aracın çocuğa ait olduğunu öğrendik. Onlar, ne zaman geldiler de burada çocuğun yolunu çevirdiler, çocuğu katlettiler muamma" dedi. Mikail Bozlağan'ın yarın Develi ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.