Gündem Son dakika... Irak ve Suriye'nin kuzeyinde hava harekatı: 26 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika... Irak ve Suriye'nin kuzeyinde hava harekatı: 26 terörist etkisiz hale getirildi

25.12.2023 - 09:56 | Son Güncellenme:

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekâtlarında ilk belirlemelere göre en az 26 terörist etkisiz hâle getirildi.

Pençe Kilit  Bölgesi'nde hain saldırılarda 12 şehit verilmesinin ardından operasyonlar sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik bir operasyon gerçekleştiğini bildirdi.

Haberin Devamı

MSB: İKİ NOKTAYA HAVA HAREKATI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "23 Aralık 2023 tarihinde Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekâtlarında ilk belirlemelere göre en az 26 terörist etkisiz hâle getirildi. Hava harekâtlarının sonucuna ilişkin hedef kıymetlendirme çalışmaları devam ediyor." denildi.

3 GÜNDE 56 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de dün Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrasında etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30 olduğunu açıklamıştı. Böylece hafta sonundan bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 56'ya yükseldi. Aktarılan son bilgilere göre, bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen sızma ve saldırı girişiminin ardından kara harekatında 30, hava harekatıyla 26 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Irak ve Suriyenin kuzeyinde hava harekatı: 26 terörist etkisiz hale getirildi

IRAK’TAKİ TERÖR SALDIRISININ KODLARI! 50 KİLOMETRELİK OPERASYON PLANLAMASI

Irak'ın kuzeyinden art arda acı haberler geldi. Pençe ve Pençe-Kilit Harekat Bölgesinde sızma girişiminde bulunan teröristlerle Mehmetçik arasında çatışma çıktı. 12 asker şehir oldu, 13 asker de yaralandı. Yapılan terör saldırılarının nedeni ve detayları neler? Uzman isimler CNN TÜRK'te anlattı.

2019 yılından beri operasyonların devam ettiği Pençe-Kilit Harekat Bölgesinde yeni bir operasyon başlatılması söz konusu olur mu? Emekli Kurmay Albay Dr. Çağlar Özer, "Menfur saldırıdan sonra çok ani bir şekilde, çok kısa bir reaksiyon süresi içerisinde vurulması gereken yerler hava ve ateş desteğiyle gereken yapılıyor. Tabii daha geniş çaplı 50 kilometrelik mesafe içinde operasyon planlanması elbette güveni artıracaktır" dedi.

TERÖRÜ BÖLGEDE KİM DESTEKLİYOR?

Peki, PKK terör örgütünü kim ya da kimler destekliyor? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, "Gelişen ve zamansal süreçlerde zaten kendi dinamiği içerisinde terör örgütü pek çok ülkeyle angajman geliştirdi" diye konuştu.

Emekli Kurmay Albay Dr. Çağlar Özer ise "Kullanılmaya elverişli olan bu paravan örgüt, ABD’nin hazırlamış olduğu, ABD'nin ve diğer destekçilerinin İran'ın da dahil olduğu bu süreç içerisinde sözle ileride bu bölgede kendilerine göre hayal ettikleri bir PKKİstan ve adı her neyse kurmaya çalıştıkları bir alt yapıyı oluşturmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

IRAK'TA NE OLDU, TÜRKİYE NE YAPTI?

Türkiye, Irak ve Kürt bölgesel yönetimiyle terör örgütü PKK’nın bitirilmesine yönelik pek çok görüşme, anlaşma yaptı ancak sonuç alınamadı. Türkiye, PKK terör örgütüne ait mağaraları ve sığınakları yok etti. Emekli Kurmay Albay Dr. Çağlar Özer, "İran’ın Irak üzerindeki PKK ilişkisi aynı şekilde ABD’nin de kesilmesi noktasında diplomatik kanallar çalıştırılmalı" vurgusu yaptı.

"AĞIR BİR BEDEL ÖDEDİK"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar da "Mağara dediğimiz zaman basit bir oluşum aklınıza gelmesin. İddia o kadar büyüktü ki Türk askerini bu mağaranın içine çekeceğiz ve burada imha edeceğiz gibi bir iddianın altına dahi imza attılar. Silahlı Kuvvetlerimiz bu iddiayı çökertmek için kahramanlık ortaya koydu ve ağır bir bedel de ödedik" dedi.