Gündem Son dakika: İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 2 saat durdu

Son dakika: İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği 2 saat durdu

23.08.2023 - 09:34 | Son Güncellenme:

Rusya'dan Çin'e giden petrol tankeri, Rumeli feneri açıklarında arıza yapması nedeniyle gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı. Arızanın giderilmesinin ardından 2 saat sonra gemi trafiği tekrar başladı.

Rusya'dan Çin’e seyir halinde olan GUANYIN isimli petrol tankeri Rumeli Feneri açıklarında makine arızası yaptı. Makine arızası yapan petrol tankeri nedeniyle İstanbul Boğazı bir süre çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.Tankerin arızasının giderilmesinin ardından yaklaşık 2 saat gemi trafiğine kapalı olan İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğine açıldı.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbul Boğazında gemi trafiği 2 saat durdu

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Rusya'dan Çin'e seyir halindeyken Türkeli Feneri açıklarında makine arızası yaşayan GUANYIN isimli 244 metre boyundaki petrol tankeri için kılavuz kaptanımız, KURTARMA 7 ve 11 Römorkörlerimiz ivedilikle bölgeye yönlendirildi. Gemi trafiği, çift yön geçici olarak askıya alındı" ifadeleri kullanıldı.Tanker arızasının giderilip, petrol tankerinin Türkeli Demirleme Sahası’na demirlemesinin ardından İstanbul Boğazı yeniden gemi trafiğe açıldı.