Gündem İstanbul - Mısır - ABD üçgeni! Eylem Tok ve oğlu için yeni gelişme

İstanbul - Mısır - ABD üçgeni! Eylem Tok ve oğlu için yeni gelişme

12.03.2024 - 13:14 | Son Güncellenme:

İstanbul'da ölümlü kaza sonrası önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu için yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul'da kullandığı lüks araçla 5 kişiye çarpan ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan 17 yaşındaki sürücü ile annesi Eylem Tok'un Mısır'ın ardından ABD'ye kaçtığı belirlenmişti.

Haberin Devamı

Yaşanan gelişmelerin ardından Adalet Bakanlığı da şüphelilerin Türkiye'ye iade edilmeleri için harekete geçmişti.

CNN Türk muhabiri Duygu Ayaz Bayram, yaşanan gelişmelere ilişkin son durumu aktardı.

Duygu Ayaz Bayram'ın açıklamaları şöyle:

Geçtiğimiz hafta Cihan Timur bir trafik kazasına sebep olmuştu ve bir kişi kazada hayatını kaybetmişti. Süreç devam ediyor kazanın ardından Cihan Timur ve annesi önce Mısır’a ardından ABD’ye gitmişti. Adalet Bakanlığı iade süreci için işlemleri başlatmıştı.

İADE TALEPNAMESİ

İlk olarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten çıkarılmış ve anne ile oğulun ABD’den iadesi amacıyla geçici tutuklama talebi istemişti Bakanlık, ardından da iade talepnamesi Adalet Bakanlığı tarafından hazırlandı.İade talepnamesi İçişleri Bakanlığı’na gönderildi. Normalde iade talepnamesi için 60 günlük süre var. Hızlandırılmış bir şekilde hazırlandı ve 10 gün içerisinde ABD’ye iade talepnamesinin gönderilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

OLUMLU GERİ DÖNÜŞ

ABD Müsteşar Yardımcısı ile Adalet Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz hafta görüşme gerçekleştirdi. Türkiye’ye ‘konuyla ilgileneceğiz’ mesajı verildi. Cuma günü Türkiye’den iletilen belgeler oldu. Olumlu dönüş yapıldığı bilgisi yetkililer tarafından alınan bilgi.

Cihan Timur ABD vatandaşı, süreçle ilgili inceleme yapıldı. Yetkililer ve Bakanlık kaynakları söz konusu olayda işlenen suç adi suç kapsamına girdiği için ABD’nin iş birliği içinde hareket edeceği ve şüphelinin Türkiye’ye iade edileceğini belirtti.

3 SAAT İÇİNDE NASIL KAÇTI?

Anneye de bir parantez açmakta fayda var. Anne için dosya açıldı ve o dosyaya gasp suçu eklendi. Annenin aracında mağdurlardan birinin telefonu bulunmuştu. Suçlu 3 saat içinde nasıl kaçabiliyor? Bu da Bakanlık tarafından incelenecek başlıklar arasında.

BAKAN TUNÇ'TAN TALİMAT

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç bu konuyla ilgili talimat verdi. Kazanın hemen ardından 3 saat içinde anne ve oğul önce Mısır’a sonra ABD’ye gitmişti. Yardım konusunda kamu görevlisi var mıydı? Bununla alakalı İstanbul Başsavcısı Şaban Yılmaz da konuyu inceliyor. Anne ve oğulun Türkiye’den çıkışlarına yardım eden var mı yok mu incelenecek?”