Gündem Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı! Dolu alarmı

Meteoroloji ve AKOM'dan uyarı! Dolu alarmı

24.08.2022 - 11:26 | Son Güncellenme:

Meteoroloji'nin peş peşe uyarılarının ardından birçok kentte sağanak yağış etkili oldu. Yapılan açıklamaya göre yağışlar etkisini göstermeye devam edecek.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ için turuncu kodlu uyarı yapıldı. Bilecik, Sakarya, Kocaeli, İstanbul, Kırklareli ve Edirne için ise sarı kodlu uyarı yapıldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Çorum, Amasya, Trabzon, Adana ve Osmaniye çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Ordu, Giresun ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara Bölgesi, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Haberin Devamı

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı

İSTANBUL'DA ŞİMŞEKLER GÖKYÜZÜNÜ AYDINLATTI

İstanbul'da beklenen sağanak yağış etkili oldu. Sağanak yağışla birlikte şimşekler geceyi aydınlattı.

HAMİLE VE ENGELLİ PERSONEL İÇİN İDARİ İZİN KARARI

Çanakkale'de beklenen kuvvetli yağış nedeniyle hamile ve engelli kamu personelinin yarın idari izinli sayılacağı duyuruldu. Çanakkale Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; İlimizde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmesi sebebiyle tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel yarın (perşembe) idari izinli sayılacaktır" denildi.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının kuzeybatı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara Bölgesi, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Bolu ve Düzce çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli olmak üzere yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Manisa ve Kütahya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, bölgenin iç kesimleri yer yer çok bulutlu; Batı Akdeniz, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı bulutlu, kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Haberin Devamı

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Çorum ve Amasya çevreleri ile Ordu, Giresun ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ

Meteoroloji ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış etkili oluyor.

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı


İZMİR'DE SOKAKLAR YAĞMUR SULARIYLA DOLDU

İzmir'de de kuvvetli yağış uyarısının ardından sağanak etkili oldu. Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), 11 il için kuvvetli yağış uyarısının ardından İzmir'de saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak, hayatını olumsuz etkiledi. Bayraklı ve Bornova ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına çekip, bir süre sağanağın dinmesini bekledi. Bu nedenle trafikte aksamalar yaşandı. Belediye ekipleri yağışın ardından teyakkuza geçti.

Haberin Devamı

'SUYUN ÇEKİLMESİNİ BEKLİYORUZ'

Kavşaktan geçmek için biriken suyun çekilmesini bekleyen sürücülerden Mutlu Çağlar, "Suyun çekilmesini bekliyoruz. Aracım da su alacak. Aracımı ve kendimi tehlikeye atmamak için beklemekten başka çarem yok. Yolda kalan arabalar da oldu. Burada herhangi bir çalışma yapıldığını görmedim" dedi.

Ali Sezer Tüfekçi ise "Burada böyle bir şey ilk kez oluyor. Altyapıda sorun var. Düzelttiklerini söylediler ama demek ki düzeltilmemiş" ifadelerini kullandı.

BORNOVA'DA ÜNİVERSİTE HASTANESİNİ SU BASTI

Bornova ilçesindeki Ege Üniversitesi Hastanesi'nin polikliniklerinin olduğu binada da su baskını yaşandı. Hastanenin ilk katındaki tüm servislerin faaliyetleri dururken, personel suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Suların bastığı ilk katta bulunan sağlık çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ıslanmamak için ayaklarına poşet geçirip binadan çıktı.

'AYAKLARIMA POŞET GEÇİRDİM'

Hastanede kızı tedavi gören Emine Uslu, "Bir anda yağmur şiddetli şekilde gök gürültüsüyle birlikte bastırmaya başladı. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hastam vardı, hastanede kızım yatıyordu ama yukarıdaki katlarda olduğu için onun açısından sorun olmadı. Bir anda yağmur çamur bastırdı ve poliklinikler su doldu. Mağdur kaldık çıkamadık, mecbur ayaklarıma poşet geçirdim" dedi.

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı


BURSA'DA DOLU ŞAŞKINLIĞI

Bursa'da ceviz büyüklüğündeki dolu yağışını görenler şaşkına döndü. Araç sahipleri ise evlerinden getirdikleri battaniyeler ile araçlarını doludan korumaya çalıştı.

Keles ilçesinde dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu yağışını görenler şakına döndü. Dolu yağışını fark eden vatandaşlar ise evlerinden getirdikleri battaniyeler ile araçlarını korumaya çalıştı.

GECE ETKİSİNİ ARTIRDI

Bursa'da öğlen saatlerinde kent merkezinin yanı sıra İnegöl, İznik, Orhaneli ilçelerinde başlayan yağmur, gece saatlerinde etkisini artırarak devam etti. İnegöl'de, yağışın etkisiyle cadde ve sokaklar göle döndü. Yenişehir ilçesinde 15 dakika süren dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçede metrekareye 26 kilogram yağış düştüğü öğrenildi. 

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı

ÇANAKKALE'DE DOLU ALARMI

Çanakkale'de, beklenen kuvvetli ve gök gürültülü sağanak ile dolu nedeniyle toplanan İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, taşkın riskine karşı saat 22.00'ye kadar Sarıçay boyunca araç parkı yapılmaması kararı aldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personelin yarım gün idari izinli sayıldığı kentte araçların ise halı, battaniye ve kartonlarla örtüldüğü görüldü.

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı

EZİNE’DE SOKAKLARI VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından eski sanayi sitesinde bazı sokak ve dükkanlarda oluşan su birikintilerinin temizlenme çalışmaları devam ediyor. Çanakkale’nin Ezine ilçesinde bugün öğleden sonra başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde ve eski sanayi sitesinde bazı dükkan ve sokaklar sular altında kaldı. Ezine Belediyesi’ne bağlı ekipler sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre sağanak sonrasında can ve mal kaybı yaşanmazken, Ezine ilçesine bağlı balıklı köyünde bir vatandaşın evinin çatısı ve elektrik hatları zarar gördü.

MANİSA'DA DOLU ETKİLİ OLDU

Manisa'da dolu ile karışık yağan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle döndü, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Meteoroloji tarafından bugün için dolu ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan Manisa'nın merkez ilçeleri Şehzadeler ve Yunusemre’de saat 15.00 sıralarında yağış başladı. Dolu ile karışık yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Manisa- Menemen kara yolunda sürücüler zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti. Yağmura hazırlıksız yakalanan motosiklet sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bir esnafın çöpler nedeniyle tıkanan mazgalı eliyle açmaya çalıştığı görüldü. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda temizlik çalışması başlattı.

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı

 

ÖNÜMÜZDEKİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Meteoroloji ve AKOMdan uyarı Dolu alarmı