Gündem İstanbul'da AK Parti programına saldırıda yeni görüntü

İstanbul'da AK Parti programına saldırıda yeni görüntü

11.02.2024 - 10:34 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlere kısa bir süre kala İstanbul’da AK Parti başkan adayının etkinliğine plakasız araçtan uzun namlulu silahlar ve tabancalarla 17 kez ateş açılırken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıktı.

 Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’nde gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' sırasında beyaz bir araçla sokağa gelen kimliği belirsiz kişiler silahlı saldırı düzenlemişti. Saldırı anında sokakta bulunan Ebru Güneş  başından vurularak ağır yaralanmıştı. Saldırı anına lişkin yeni görüntler ortaya çıktı. Çevredeki bir iş yerinin gvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde saldırganların araçtan ateş ettiği ve çevredekilerin kaçtığı anlar görülüyor. Görgü tanıklarından Coşkun Yıldız, "Saat 16.30 sıralarında kuvvetli şekilde otomatik tarama silah sesleri duyduk. " dedi. 

Haberin Devamı

Olay, dün saat 17.00 sıralarında Kanarya Mahallesi Sarı Asma Sokak'ta meydana geldi. AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın bir dernekte gerçekleştirdiği 'Mardinliler Buluşması' sırasında, beyaz bir araçla derneğin bulunduğu sokağa gelen kimliği belirsiz kişiler tabanca ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anında sokakta bulunan Ebru Güneş başından vurularak ağır yaralandı. Saldırganlar geldikleri araçla olay yerinden kaçarken, yaralanan kadın olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri saldırının gerçekleştiği sokağın çevresine şerit çekerek güvenlik önlemi alırken, olay yeri inceleme ekipleri de çalışma yaptı. Saldırının üzerinden 17 saat geçerken olayın yaşandığı seçim bürosunun bulunduğu sokakta sessizlik hakim. Çevre sakinleri korku dolu anları anlattı.

Haberin Devamı

İstanbulda AK Parti programına saldırıda yeni görüntü

"SİLAH SESLERİ DUYDUK"

Saldırının gerçekleştiği sokakta oturan ve olayı gören Coşkun Yıldız, "Olay yerindeki mahallede oturuyorum, saat 16.30 sıralarında kuvvetli şekilde otomatik tarama silah sesleri duyduk. Dışarıya baktığımızda büyük bir kalabalık, topluluk gördük, içlerinde bir yığın polis, vatandaşlar vardı. Sonra evin önüne baktığımızda genç bir bayanın yaralandığını gördük, müdahale ediyorlardı havlu attık yukarıdan tampon yaptılar, ambulans geldi aldı. Dernekte bir parti konuşması varmış, parti konuşmasının olduğu yere doğru karşı taraftan, ters yönden arabayla geçiyorlar ve  o arada bir uzun namlulu bir de silahlarla tarayarak şu istikamete doğru gidiyor. Kadın da zannediyorum şurada bir yerde oturuyormuş kayınpederine gidiyormuş galiba. Karşı taraftan Süleyman Soylu ve yanındaki kalabalık geldi, dernek binasına girdiler. Girişi kapattılar, oradan da girişi kapattılar üç yönlü, buraya kimseyi sokmadılar o anda. Bir saat sonra çıktığımda yukarıya anneme, annem hala kombi patladı zannettim diyor, titriyor." ifadelerine yer verdi.

"AZ DAHA İLERİ GİTSEM KURŞUN BANA GELİYORDU"

Merketten alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek için olayın yaşandığı sokağa doğur yürüyen Dürdane Efe ise, "Marketten geliyordum, az daha ileri gitsem kurşun bana geliyordu. Oradan beni bir komşu aldı evine götürdü, ortalık duruluncaya kadar orada kaldım. Korktuk doğrusu, çok korkunç geçti dün" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA'DAN YARALILARA ZİYARET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Küçükçekmece'de düzenlenen saldırıda yaralanan Ebru Güneş'i hastanede ziyaret etti. Yerlikaya, “Gerçek anlamda demokrasi şöleni olan bu yerel yönetimlerimizin seçimlerini en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, bu demokratik ortamımıza da kim yan bakıyorsa onlara da bizim hiç düz bakmak gibi bir niyetimiz yok. Milletimiz, birlik beraberlik içinde bu seçimi güzellikle gerçekleştirecektir" dedi.

Yerlikaya, Güneş'in ameliyattan çıkarak yoğun bakıma alındığı yönünde bilgi verdi. Yerlikaya, Ebru Güneş'in doktoru ve yakınlarıyla konuştuktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

İstanbulda AK Parti programına saldırıda yeni görüntü

“DEMOKRATİK ORTAMIMIZA KİM YAN GÖZLE BAKIYORSA BİZİM DE ONLARA HİÇ DÜZ BAKMAK GİBİ BİR NİYETİMİZ YOK"

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Duamız Ebru kardeşimizle. Cenabı Allah en kısa zamanda onu öncelikle ailesine, sevenlerine, hepimize bağışlasın diye dua ediyoruz. Yoğun bakımda, ameliyatı bitti. Bu saldırıyı kimler yaptıysa lanetliyoruz. Emniyetimiz, valimiz, istihbaratımız, hepimiz bu olayı aydınlatma noktasında gayret gösteriyoruz. Sıkı çalışıyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu kim yaptı, arkasında kim var, niyeti ne? Hep birlikte bunu aziz memleketimize açıklayacağız ve şüphelileri adaletle teslim etmekte kararlıyız. Ama şunu söyleyeyim; biz 31 Mart seçimi öncesinde, seçim günü ve seçime dakikalar kala her seçimde olduğu gibi seçim güvenliği, seçimin huzur ortamında yapılmasıyla ilgili büyük bir tecrübemiz var. Güvenlik birimlerimizle beraber hiç kimse merak etmesin. Gerçek anlamda demokrasi şöleni olan bu yerel yönetimlerimizin seçimlerini en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, bu demokratik ortamımıza da kim yan bakıyorsa onlara da bizim hiç düz bakmak gibi bir niyetimiz yok. Milletimiz, birlik beraberlik içinde bu seçimi güzellikle gerçekleştirecektir. Her zaman sizlerle bir araya geldiğimiz zaman basın mensuplarıyla bir araya geldiğimizde bunu paylaşıyoruz. Şu anda da zaten emniyetimiz çalışıyor. Şimdi oraya gidiyorum. En ufak bir gelişme olduğunda da bunları sizinle beraber paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili yapılan açıklamada "10.02.2024 tarihinde Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Sayın Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesindeki bir dernekte seçim çalışmaları yürüttüğü esnada, derneğin bulunduğu sokağın başından silahla ateş açılması sonucu bir vatandaşımızın yaralanması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır. Şüphelilerin yakalanması için tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.

PEŞ PEŞE TEPKİLER

Demokrasiye yapılan bu saldırıya siyasiler sert tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının uzun namlulu silah ve tabanca ile yapıldığını açıklayarak “Seçim sürecine ve demokrasimize yönelik bu tür menfur saldırıları şiddetle kınıyorum” dedi.

‘SALDIRIYI LANETLİYORUM’

Saldırıya sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Silahlı saldırıyı lanetliyorum. Seçim sürecinin sağlıklı ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasimize, birliğimize, beraberliğimize kasteden hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır” açıklamasını yaptı.

‘AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR’

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Bugüne kadar demokrasimizi hedef alan hiçbir eylem amacına ulaşamadı, asla ulaşamayacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı. Saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Saldırıyı lanetliyorum. Demokrasiye yönelen tüm tehditlerin, tüm saldırıların karşısında hep birlikte duracağız.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: EMNİYETİMİZ İŞİN BAŞINDADIR

CNN TÜRK'e bağlanan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Hepimize geçmiş olsun. En önemli konulardan bir tanesi seçim güvenliği. Yaralı vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Emniyetimiz işin başındadır. Türkiye her zaman olduğu gibi sokakları güvenli bir şekilde bu seçim sürecini de başarıyla tamamlayacaktır. Bundan hiçbir şüphe yoktur. Türkiye'nin demokrasisi sağlamdır. Son derece üzüntülüyüz. Şundan hiçkimsenin kuşkusu olmasın sokaklarda meydanlarda seçim çalışmaları en güvenli şekilde yapılmaya devam edecektir. Emniyet güçlerinin çalışmalarının tamamlanması lazım. Türkiye bunları engelleyecek kabiliyettedir. Emniyet güçlerinin çalışmasını bekleyelim. Türkiye güvenli bir ülkedir.