Gündem İstiklal Caddesi'nde mağazadaki yangın söndürüldü

İstiklal Caddesi'nde mağazadaki yangın söndürüldü

15.05.2024 - 17:17 | Son Güncellenme:

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki bir mağazada çıkan yangında bir kişi dumandan etkilenirken, yangın kısa sürede söndürüldü.

İstiklal Caddesi 124 numaradaki giyim mağazasının 3. katındaki plastik malzemeler henüz belirlenemeyen bir nedenle tutuştu. Alevler bir anda yükselirken oluşan yoğun duman birçok ilçeden görüldü. Çıkan yangında bir mağaza çalışanı dumandan etkilendi. İhbar üzerine polis, sağlık ekipleri ve 3 ilçeden yangına müdahale için itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri caddeyi yaya trafiğine kapatıp güvenlik önlemleri alırken, itfaiye ekipleri yangını söndürme çalışması başlattı. Kısa sürede söndürülen yangının ardından İstiklal Caddesi tekrar yaya trafiğine açıldı.

Haberin Devamı

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yaptığı açıklamada, "Teras katta başlayan bir yangın hızlıca kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma yok. Ekiplere teşekkür ediyorum. Bir yaralanma olmadan binaya sıçramadan müdahale edildi. Kontrol altına alındı. Mağaza katında çıkıyor yangın. 7. Katın terasında çıkıyor. Başka bir yere sıçramadan da hemen kontrol altına alınıyor. Yangının nedeniyle ilgili itfaiyeci arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor” dedi.

İstiklal Caddesinde mağazadaki yangın söndürüldü

Yangın, saat 17.00 sıralarında İstiklal Caddesi'nde 7 katlı binanın 3’üncü katında bulunan terasta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, terasta bulunan giyim mağazasına ait kullanılamayan plastik malzemeler henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı. Yangın kısa sürede büyürken, oluşan yoğun duman birçok ilçeden göründü. Yangın nedeniyle İstiklal Caddesi de duman altında kalırken, caddede bulunan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alan polis şerit çekerek caddeyi iki yönden de yaya trafiğine kapattı. Söndürme çalışmalarına başlayan itfaiye ekipleri, binanın içinden alevlere müdahale etti. Yangın, giyim mağazasına sıçramadan söndürüldü. İtfaiyenin çalışmalarının sona ermesinin ardından cadde yaya trafiğine açıldı.

Haberin Devamı

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İFTAİYE EKİPLERİNDEN BİLGİ ALDI

Söndürme çalışmaları sürerken olay yerine gelen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, itfaiye ekipleri ve polisten yangın hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İnan, “Teras katta başlayan bir yangın hızlıca kontrol altına alındı. Herhangi bir can kaybı veya yaralanma yok. Ekiplere teşekkür ediyorum. Bir yaralanma olmadan binaya sıçramadan müdahale edildi. Kontrol altına alındı. Mağaza katında çıkıyor yangın. 7’inci katın terasında çıkıyor. Başka bir yere sıçramadan da hemen kontrol altına alınıyor. Yangının nedeniyle ilgili itfaiyeci arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor" diye konuştu.