Gündem İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti'den istifa etti

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu İYİ Parti'den istifa etti

06.12.2023 - 16:58 | Son Güncellenme:

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda partiden istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yanıkömeroğlu açıklamasında, 'Kurucular Kurulu üyesi olduğum İYi Parti üyeliğinden istifa etmiş bulunmaktayım. Kuruluş amaç ve ilkelerimizden bir süredir uzaklaşmış olmanın üzüntüsü içerisindeyim. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemin çıkarlarına öncelik vererek çalışmalarıma devam edeceğim.' ifadelerini kullandı.


AKŞENER'DEN CHP ÇIKIŞI: MANDA VE HİMAYE TUZAĞINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin yerel seçimde iş birliği teklifine “hayır” dedi. 50 üyeli GİK, Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz’ın toplantıya katılmaması nedeniyle 49 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin yerel seçimlerde bölgesel ittifak teklifini geri çevirmeleri üzerinden yapılan eleştirilere, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada tepki gösterdi.

Haberin Devamı

"YENİ BİR AŞAMAYA GEÇTİK"

"Sıfır toplamlı ittifak düzenine karşı başlattığımız kutlu mücadele artık yeni bir aşamaya geçtik." diyen Akşener, "Medya operasyonlarıyla, baskılarla, iftiralarla, tehditlerle beslenip büyütülen iki kutuplu siyasetin karşısında Türkiye’nin demokratik milli yükselik yolculuğunu başlatmanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

"MANDA VE HİMAYE TUZAĞINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ"

Meral Akşener, "Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.