Gündem İYİ Parti'de Ankara depremi! 4 ilçe başkanı görevden alındı

İYİ Parti'de Ankara depremi! 4 ilçe başkanı görevden alındı

21.12.2023 - 16:21 | Son Güncellenme:

İYİ Parti'de Ankara Milletvekili Yüksel Arslan'ın istifa etmesinin ardından dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı.

İYİ Partide Ankara depremi 4 ilçe başkanı görevden alındı

CHP’nin iş birliği önerisini reddeden İYİ Parti’de yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğini duyurmasından sonra sular durulmuyor.

Haberin Devamı

İYİ Parti ile CHP arasında arasında süren gerilimde yeni bir perde açıldı. Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açıktan savaş ilan ederken, yapılan son açıklamalar bomba etkisi yarattı.

“Tek başına seçim” kararının ardından İYİ Parti ile CHP arasında gizliden yaşanan gerilim, boyut atladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP'ye yönelik “savaş ilanı” çıkışı gündemi sarstı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaretinde, İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, “kendisinin de bilgisi dahilinde CHP ile görüşmeler yaptığına” ilişkin sözlerine, sert cevap verdi.

SAVAŞ İLANI

Bu görüşmelerden haberinin olmadığını söyleyen Akşener, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanının da bilgisi yok, neye göre yapılmış? İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkan’ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına... Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş ama bunlar CHP’den aday olacakmış... Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de DYP’de yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar.”

İSTİFA VE GÖREVDEN ALMA DALGASI

Akşener'in açıklamalarına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan yanıt gelirken,  İYİ Parti'de de istifa ve görevden alma dalgası devam ediyor.

ANKARA MİLLETVEKİLİ İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'de sabah saatlerinde Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti. Arslan istifa açıklamasında “Mansur Yavaş’ı desteklemeyi vefakarlığın yanı sıra insani, vicdani ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum. Yavaş’ı çocukluğumdan beri tanırım. Bırakın korkak olmayı, çatal yüreklidir.” dedi.

Haberin Devamı

4 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Akşam saatlerinde ise İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanlarının görevden alındığını duyurdu.

AKŞENER-YAVAŞ GERİLİMİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı hedef alarak “İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler” demişti. Mansur Yavaş'tan Akşener'e yanıt gecikmemişti.

MANSUR YAVAŞ'TAN 'KORKAK' YANITI

Meral Akşener'e bir kırgınlığının olup olmadığı sorulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ben o konulara girmek istemiyorum; ama 'korkak' kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız. Ama bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi parti genel başkanı, 'Aday ol' diye çağırmıştır. Bu genel başkanların 'Hadi çık ortaya' demesi ile yapılacak şey değildir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair Akşener'in çok söylemeleri olmuştur. 'Biz noter değiliz, 6'lı Masa karar verecek' demiştir. Keşke bunu son ana bırakmadan, bir şekilde daha önce görüşüp farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Belki de o zaman eğer ille de benim aday olmamı istiyorsa o şekilde de önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren birisi değilim; ama açıkçası gerçekten korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Eğer milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa her şeye de aday oluruz; ama önceliğimiz kesinlikle ve kesinlikle Ankara'dır" diye konuşmuştu.