Gündem İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na: Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz

İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na: Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz

21.12.2023 - 09:36 | Son Güncellenme:

CHP’nin iş birliği önerisini reddeden İYİ Parti’nin yerel seçimlere kendi adayları ile gireceğini duyurmasından sonra iki parti arasında sular durulmuyor.

İYİ Partiden Ekrem İmamoğluna: Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz

İYİ Parti ile CHP arasında arasında süren gerilimde yeni bir perde açıldı. Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açıktan savaş ilan ederken, yapılan son açıklamalar bomba etkisi yarattı.

Haberin Devamı

“Tek başına seçim” kararının ardından İYİ Parti ile CHP arasında gizliden yaşanan gerilim, boyut atladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, CHP'ye yönelik “savaş ilanı” çıkışı gündemi sarstı.

AKŞENER: İKİSİ DE KORKTU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı hedef alarak “İkisi de korkup, milletin isteğini kabul etmediler” diyerek tartışmayı alevlendirirken İmamoğlu ve Yavaş'tan cevap gecikmedi.

İMAMOĞLU: O DEFTERİ KAPATTIM

İmamoğlu, Akşener’in kendisiyle ilgili sözlerine cevap olarak “Ben söyleyeceğimi söyledim. Ben o defteri kapattım. Önüme bakıyorum. Süreçte şu an ifade edeceğim başka bir şey yok. Eski dost düşman olmaz. Küçük detaylar üzerinden konuşmayı artık uygun görmüyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MANSUR YAVAŞ'TAN 'KORKAK' YANITI

Akşener'e bir kırgınlığının olup olmadığı sorulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, "Ben o konulara girmek istemiyorum; ama 'korkak' kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız. Ama bunun yolu, yordamı, usulü bellidir. Beni daha önce de başka siyasi parti genel başkanı, 'Aday ol' diye çağırmıştır. Bu genel başkanların 'Hadi çık ortaya' demesi ile yapılacak şey değildir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair Akşener'in çok söylemeleri olmuştur. 'Biz noter değiliz, 6'lı Masa karar verecek' demiştir. Keşke bunu son ana bırakmadan, bir şekilde daha önce görüşüp farklı bir karar alınsaydı, daha düzgün olurdu. Belki de o zaman eğer ille de benim aday olmamı istiyorsa o şekilde de önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren birisi değilim; ama açıkçası gerçekten korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Eğer milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa her şeye de aday oluruz; ama önceliğimiz kesinlikle ve kesinlikle Ankara'dır" diye konuştu.

İYİ PARTİ'DEN İMAMOĞLU'NA: TAVŞAN TUZAĞIYLA BOZKURT AVLANMAZ

İmamoğlu’nun, Akşener’e yönelik sözlerine İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’dan sert bir yanıt geldi.

Haberin Devamı

X hesabından paylaşım yapan Vural şu ifadeleri kullandı:

“Keşke kendi işine baksaydın. Kurumların kararı varken bunu dolanmak için iş çevirmeseydin.

Detay dediği ise esas. Demokrasinin vazgeçilmez kurumlarına ve kurallarına uymayanın ne demokrasimize ne de millet iradesine ne de geleceğe hayrı olur.

Oyun deşifre oldu. Şimdi de bu tezgahtan sıyrılmaya çalış. Sureti haktan görün…Yok öyle yağma… Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz.

İYİ Partiden Ekrem İmamoğluna: Tavşan tuzağıyla Bozkurt avlanmaz

CHP’DE ‘İMAMOĞLU’ İSYANI ÇIKTI

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, isim vermeden partisinin içine müdahale etmekle suçladığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, CHP içinde de tepki var. CHP’li bir grup milletvekili TBMM’de dün “İmamoğlu” toplantısı yaptı.

TBMM’de gerçekleşen toplantıya 11 milletvekili katıldı ancak bu 11 milletvekilinin “60 vekili” temsil ettiği ifade edildi.

Toplantıda “İmamoğlu partiyi uçuruma sürüklüyor. CHP için bir beka sorunu halini almaya başladı. Kurulan ittifaklar boşa harcanıyor. Kişisel hırsları için bunu yapıyor” gibi İBB Başkanı’na yönelik çok sert eleştiriler yapıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Toplantıya katılan CHP’li bir vekil Milliyet’e, bir durum tespiti yaptıklarını aktararak, şunları söyledi:

“CHP Grubu’nda milletvekilleri arasında bu konuda çok rahatsızlık var. İmamoğlu CHP’den büyük değil. İmamoğlu partiyi uçuruma sürükleyen adam konumunda şu anda. İYİ Parti kavgası doğru değil. İmamoğlu’nun tavrından rahatsızız. İmamoğlu partimiz için bir beka sorunu olmaya başladı. İmamoğlu’nun geri çekilmesi bile düşünülebilir.”