Gündem Son dakika... Mahkemeden Sedef Kabaş kararı

Son dakika... Mahkemeden Sedef Kabaş kararı

11.03.2022 - 12:51 | Son Güncellenme:

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan tutuklandığı dava kapsamında hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada mahkeme kararını açıkladı. Kabaş, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılırken, kararla birlikte tahliye edildi.

Son dakika... Mahkemeden Sedef Kabaş kararı

Damla GÜLER / milliyet.com.tr Gazeteci Sedef Kabaş katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmalarla ilgili “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Yürütülen soruşturma sonunda Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle de iki kez “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçlarından 12 yıl 10 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu sanık Sedaf Kabaş avukatıyla birlikte katıldı. Duruşmada ilk kez savunma kapan Kabaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret etmediğini söyleyerek, “Etmem, edilmesini de onaylamam. İktidarı gerekirse en ağır şekilde eleştiririm. Takdir edersiniz ki bunlar ifade özgürlüğü kapsamındadır” dedi. Suçlamaya konu olan sözlerinde hakaret kastı olmadığını belirten Kabaş, “Bunların hepsi eleştiri, hakaret olarak kabul edilemez. Nasıl bir suç işlemiş olabilirim ki 13 yıla yakın hapis yatmamı talep ediyorlar” dedi.

Son dakika... Mahkemeden Sedef Kabaş kararı

SAVCI 10 YIL İSTEDİ

Savunmanın ardından görüşü sorulan duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasının hazır olduğunu söyledi. Mütalaada Kabaş hakkında, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlarından 2 yıl 5 ay 15 günden 10 yıl 2 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

TAHLİYE EDİLDİ

Mütalaanın ardından verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme Sedef Kabaş’ı, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 2 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Kabaş, “kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan ise beraat etti. Kararla birlikte Kabaş’ın tahliyesine karar verildi.