Gündem Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Bakan Yerlikaya'dan açıklama

Malatya'da 5.3 büyüklüğünde deprem! Bakan Yerlikaya'dan açıklama

10.08.2023 - 20:54 | Son Güncellenme:

AFAD Malatya'da 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Çevre illerden de hissedilen depremin merkez üssü Yeşillyurt olarak açıklandı. Bakan Yerlikaya ve Bakan Koca'dan son duruma ilişkin bilgilendirme geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, saat 20.48'de merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Zeminden 7 kilometre derinlikte olan deprem, Osmaniye Elazığ başta olmak üzere çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

içişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre, 1 metruk bina yıkılmış ve  2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Koca, yaralı sayısının 23 olduğunu belirtti. Depremi hisseden iller için görevlendirmeler yapıldığını kaydeden Koca, “Malatya Yeşilyurt merkezli 5.3 büyüklüğündeki depremde SON DURUM: Malatya’da 22, Adıyaman’da 1 kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır. Depremden etkilenen bölge için Malatya’dan 14 ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman’dan 3 UMKE Timi, Kahramanmaraş’tan 2 ambulans ve 1 UMKE Timi, Diyarbakır’dan 5 ambulans olmak üzere, toplam 21 ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Hastalarımızın tedavileri devam etmektedir. Halkımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.”

Haberin Devamı

Malatyada 5.3 büyüklüğünde deprem Bakan Yerlikayadan açıklama

DİYARBAKIR’DA DA HİSSEDİLDİ, TUNCELİ’DEN EKİPLER MALATYA’YA SEVK EDİLDİ

Malatya'da meydana gelen Riçhter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki deprem, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ’da da hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Diyarbakır’da bazı vatandaşlar sokağa çıktı. Tunceli’den de AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği'nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip deprem bölgesine doğru hareket etti.

BAKAN ÖZHASEKİ: EN BÜYÜK TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Malatya Yeşilyurt’ta meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarını sürdürüyorlar. En büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Rabbim ülkemizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ŞİMDİYE KADAR ULAŞIM VE HABERLEŞMEYE DAİR HERHANGİ BİR SORUN TESPİT EDİLMEMİŞTİR'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda haberleşme konusunda sorun yaşanmadığını belirtti. Bakan Uraloğlu, "Malatya #Yeşilyurt'ta meydana gelen depremde ilgili kurumlarımızın saha tarama çalışmaları devam ediyor. Şimdiye kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim her türlü afetten memleketimizi korusun" dedi.

VATANDAŞLAR GECEYİ DIŞARIDA GEÇİRİYOR

Malatya'da meydana gelen 5.3 büyüklüğünde depremin ardından kentte vatandaşlar, toplanma alanları, parklar ve etrafındaki açık alanlarda geceyi geçiriyor. Yanlarına aldıkları yorgan, yastık ve battaniye ile açık alanlara gelen vatandaşlar, depremden çok korktuklarını, 6 Şubat'ta yaşadıkları anı yeniden yaşadıklarını belirterek, tedbir amacıyla bu geçeyi dışarı geçireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Malatyada 5.3 büyüklüğünde deprem Bakan Yerlikayadan açıklama

MALATYA VALİSİ HULUSİ ŞAHİN

Yıkılan bir boş binamız var.  Yan yatan ağır hasarlı 2 bina var. Hastanelere başvuran 30 kişi var. Ciddi bir yaralanma bildirilmedi. Daha çok ayak kırılması bilek burkulması tarzında yaralanmalar.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan CNN Türk'te verdiği bilgide şu ifadeleri kullandı: Çok daha yüksek bir şiddette hissettik depremi. Şu an ekiplerimiz sahada, olumsuz bir durum bize intikal etmedi.

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇINAR

Dün de oldu bu ara yine artçı sarsıntılar arttı. Bu defaki çok şiddetliydi. AFAD ve itfaiye ile görüştük. Herhangi bir olumsuz haber almadık. Bir yıkıntı ihbarı yok. Şu an için gözükmüyor. Tabi bir panik havasu hakim.

DEPREM UZMANI PROF. DR. SÜLEYMAN PAMPAL

Deprem Uzmanı Prof. DR. Süleyman Pampal şu bilgileri aktardı: Bu türden depremler bu bölgeye oluyor, olmaya devam ediyor. Bu artçılar 6 büyüklüğüne kadar oluyor. Bu depremin bizi tedirgin eden bir yanı var. Malatya'nın güneyinde Malatya fayı aktif. Uç kısmı doğuya dönüyor ve Ovacık fayı burası. Bölge hareketli. Zamanı bilmek mümkün değil ama daha büyük depremler olacaktır. Depremin şiddetli hissedilmesinin sebebi sığ olması. Bölge aktif ve hareketli bir bölge. Yapılar çok yoruldu. Yapılar hasarlı biz görmesek bile.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR VE ANTALYA DA SALLANMIŞTI

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde saat 15.25'te meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından bir deprem haberi de Antalya'dan gelmişti. Merkez üssü Gazipaşa açıkları olan depremin büyüklüğünü AFAD 4.5 olarak duyururken Kandilli 4.6 olarak açıklamıştı.