Gündem Son dakika... Meteoroloji haritayı güncelledi! Bir kent 33 dereceyi gördü

Son dakika... Meteoroloji haritayı güncelledi! Bir kent 33 dereceyi gördü

01.04.2024 - 13:29 | Son Güncellenme:

Meteoroloji hava durumu raporunu yayımladı. Türkiye genelinde bahar havası hakim olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Adana’da ise nisan ayının ilk günü termometreler 33 dereceyi gösterdi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerin az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor. Marmara ve Ege'de yer yer toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgarın genellikle güneyli, yurdun iç ve doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ADANA

Adana kent merkezinde termometreler, nisan ayının ilk günü 33 dereceyi gösterdi. Sıcak havayı fırsat bilenler parklara akın ederken, güneşten korunmak isteyenler ağaç gölgelerine sığındı. Bazı kişiler de süs havuzu kenarlarında yürüyüş yaptı.

Liva Nur Akça (18), "Yazın burada kalamayacağımız kesinleşti. Adana'dan kaçmayı düşünüyorum. Güneş her türlü yakıyor. Üzerine ne giydiğin fark etmiyor. Klimalı ortamlardan çıkmayacağız" dedi. Zonguldak'tan Adana'ya akraba ziyaretine geldiğini belirten Erkin Yılmaz (41), "Adana'da askerlik yaptım. O zaman da sıcaktı. Oradan bir alışkanlığım var. Zonguldak'tan Adana'ya gelince tabii zorlandım. Henüz bu ayda sıcaklar başlamış. Sanırım yazın Adanalıları aşırı sıcaklar bekliyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteoroloji haritayı güncelledi Bir kent 33 dereceyi gördü

“YURTTA YAĞIŞ YOK”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye’nin büyük bir bölümünde devam eden sıcaklar yarın daha da yükselecek. İstanbul’da bugün 24 derece olacak sıcaklık yarın 26-27 dereceye çıkacak. İzmir 30 derece, Ankara 27 derece, Antalya 26 derece. Yurtta yağış yok. Marmara ve Ege de toz taşınımı etkili değil. Salı günü 1-2 derece daha artar. Cuma gününe kadar sıcak yaz havası devam eder Yağış önümüzdeki 4-5 gün yok” dedi.

Son dakika... Meteoroloji haritayı güncelledi Bir kent 33 dereceyi gördü

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 26

İstanbul: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu 23

İzmir: Az bulutlu 30

Adana: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii parçalı bulutlu 31

Antalya: Az bulutlu ve açık 25

Samsun: Az bulutlu 21

Trabzon: Az bulutlu 19

Erzurum: Az bulutlu 17

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 25

Son dakika... Meteoroloji haritayı güncelledi Bir kent 33 dereceyi gördü