Gündem Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor! İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor! İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

14.12.2023 - 17:02 | Son Güncellenme:

Meteoroloji’den peş peşe 7 kent için sarı ve turuncu uyarı geldi. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava beraberinde sağanak ve kar yağışını da getirecek. Trakya için kar alarmı yapıldı. İstanbul’da ise bir ilçe için kar alarmı verildi. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güney ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İstanbul, Bursa, Manisa, Antalya ve Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Kırklareli, Cuma Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Cuma sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde kuvvetli kuzeyli rüzgarla birlikte hissedilir derecede (4 ila 12 derece) azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, Cuma kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların gece saatlerinde Kırklareli, Cuma Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ulaşımda aksamalar vb. dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Genellikle güneyli, Cuma kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden esecek rüzgarın Marmara'nın batısı ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40 ila 70 km/saat) fırtına şeklinde etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile İstanbul ve Bursa çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Kırklareli, Cuma Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir ve İstanbul çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde batısında güney, gece saatlerinden itibaren Trakya ile zamanla bölge batısında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Cuma sabah saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Muğla çevreleri ile Cuma Kıyı Ege ve Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kıyı Ege'de güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Cuma sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla bölge genelinin çok bulutlu, Cuma Antalya ve Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Cuma sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, Cuma zamanla güneybatısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, Cuma zamanla batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Cuma sabah saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Cuma sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Cuma sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

10 DERECE DÜŞECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Türkiye’nin hiçbir yerinde yağış yok ama yarın sabahtan itibaren hem sıcaklık düşecek hem de yağış geliyor. Kuvvetli yağış yarın İstanbul’a öğle saatlerinde başlar cumartesi gününe kadar devam eder. İstanbul’da 1 günlük yağış var. Sıcaklık bugün lodos olduğu için 17, 18 derece yarın 10, cumartesi günü 8 dereceye düşecek. Trakya’da kar yağışı başlayacak.

TRAKYA’DA KAR YAĞIŞI

Yarın akşam Trakya’da kar yağışı başlayacak ve cumartesi günü de kar yağışı devam edecek. İstanbul’da kar yok. Ama cumartesi günü Bilecik, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Bolu, Kastamonu civarlarında kar yağışı var. Hatta cumartesi ve pazar günü Ankara’nın kuzey ilçelerinde kar yağışı var. Hafta sonu iyi giyinmemiz lazım.

Haberin Devamı

İzmir ve çevresinde ise yağmur var. Kar yağışı hafta sonundan sonra Anadolu’ya doğru yayılacak. Konya ve Anadolu’nun hemen hemen her bölgesinde kar yağışı olur. Pazartesi günü İstanbul’da sıcaklık tekrar yükselmeye başlıyor. Cumartesi günü Edirne, Kırklareli’nde çok kuvvetli kar yağışı var, ulaşımda aksamalar olabilir.

ÇATALCA’DA KAR GÖRÜLEBİLİR

Prof. Dr. Şen, “Cumartesi günü Çatalca’nın tepelerinde kar yağışı olabilir. İstanbul’da kar yağışı yok”

Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı

İSTANBUL VALİSİ UYARDI

İstanbul Valiliği, cuma sabahı için uyarı mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda, "Yapılan son değerlendirmelerde; İstanbul’da Cuma sabah saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi. İstanbul Valisi Davut Gül de paylaşımı alıntılayarak, "Lütfen tedbirli olalım…" açıklamasında bulundu.

Meteoroloji uyardı: Balkanlar üzerinden geliyor İstanbul’un o ilçesi için kar uyarısı