Gündem Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı paylaşıp saat verdi! Yoğun kar ve sağanak uyarısı

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı paylaşıp saat verdi! Yoğun kar ve sağanak uyarısı

20.11.2023 - 09:30 | Son Güncellenme:

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava tüm yurdu teslim aldı. Türkiye’nin birçok noktasında kar, fırtına, yağmur ve soğuk hava etkili olurken Meteoroloji’den 19 kent için yeni uyarı geldi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir dahil yeni hava durumu raporu...

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı paylaşıp saat verdi Yoğun kar ve sağanak uyarısı

Yurt genelinin çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Çankırı, Şanlıurfa çevreleri ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun yüksekleri, Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları kuzey, iç ve batı bölgelerde yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede (2-10 C) azalacak ve mevsim normallerinin altına düşecek, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kısa süreli fırtına (50-80 km/saat), Batı Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve tam fırtına (80-110 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL’DA YAĞMUR ANKARA’DA KAR VAR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün pazartesi sakin bir hava var. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kar var. Karadeniz bölgesinin kıyış ile Güney Doğu’nun doğusu yağmurlu. Doğuda rüzgâr kuzeyden kuvvetli esecek. Sıcaklık batıda yükseliyor

İstanbul bugün hava parçalı bulutlu akşam yağmur var ama etkili değil 12 derece. İzmir 17, Antalya 21, Ankara yüksekler kar alır 6 derece. Yarın hava daha sakin Çarşamba bati kıyılarına yağış geliyor. Risk yaratmayacak yağış Anadolu’da da hafta sonu da devam edecek görünüyor” ifadelerine yer verdi.

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı paylaşıp saat verdi Yoğun kar ve sağanak uyarısı

19 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU ALARM

Meteoroloji, “Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Mersin, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Rize, Sinop, Tunceli, Şırnak, Ardahan” için sarı ve turuncu uyarıda bulundu.

Marmara Bölgesini etkisi altına alan elverişsiz hava şartları sebebiyle BUDO, bugün yapacakları bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

ŞIRNAK İÇİN ‘YOĞUN KAR’ UYARISI

Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, son değerlendirmelere göre bugün beklenen yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve fırtına ile birlikte Batman, Mardin, Siirt çevreleri ile Şırnak’ın batısında kuvvetli, Şırnak’ın doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olacağının tahmin edildiği belirtildi. Genellikle yağmur ve sağanak, bin 500 metre ve üzeri rakımlı yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Şırnak'ın doğusunun yükseklerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiği bildirildi.

Açıklamada ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve fırtına, soba ve baca gazı zehirlenmesi, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar yağışı ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, bu sabah saatlerinde kuzey ilçeleri karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı 6

Haberin Devamı

İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

İzmir: Parçalı bulutlu 17

Adana: Parçalı bulutlu 20

Antalya: Parçalı bulutlu 21

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 14

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 15

Erzurum: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.) 2

Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.) 9

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı paylaşıp saat verdi Yoğun kar ve sağanak uyarısı

BOLU DAĞI'NDA KAR DURDU, ULAŞIM NORMALE DÖNDÜ

Bolu Dağı'nın D-100 kara yolu ile Anadolu Otoyolu geçişinde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar, gece saatlerine kadar devam etti. Yağış ile Bolu Dağı'nda kar kalınlığı, 30 santimetreye ulaştı.

Yağışın sabaha doğru kesilmesi ile trafiğin aksadığı D-100 kara yolu ile Anadolu Otoyolu geçişinde ulaşım, normale döndü. Sürücüler, 2 güzergahta sorun yaşamadan araçları ile yola devam etti.

Haberin Devamı

BUDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Bursa Deniz Otobüsleri'nde (BUDO) iptal edilen seferler şu şekilde: "07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.00'deki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), saat 09.30'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), saat 09.30'daki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00'daki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve saat 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)"

VAN VE HAKKARİ'DE KAR YAĞIŞI

Öte yandan Van ve Hakkari'de gece saatlerinde kar yağışı başladı. Van şehir merkezine yakın kırsal mahallelerde 7 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 15 santimetreyi aştı. Kente yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçesaray yolundaki yaklaşık 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde ise yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Van-Bahçesaray kara yolu  ile Van-Hakkari kara yolundaki Güzeldere geçitlerinde Karayolları ekipleri, sürücülerin sıkıntı yaşamaması için sürekli kar temizleme çalışması yapıyor.

Kar yağışının etkili olduğu Hakkari'nin yüksek kesimlerindeki köylerde ise kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreyi geçti.

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı paylaşıp saat verdi Yoğun kar ve sağanak uyarısı

YÜKSEKOVA'DA KAR YAĞIŞI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de sabah saatlerinde kar yağışı başladı. Yüksek kesimlerdeki kar kalınlığının 15 santimetreyi aştığı ilçede, yarın da kar yağışı beklendiği belirtildi. Karla mücadele ekiplerinin ise kırsal bölgelerdeki yolların kapanmaması için çalışma yaptığı bildirildi.

BAŞKALE'DE 7 MAHALLE YOLU KAPANDI

Van’ın Başkale ilçesinde gece saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar nedeniyle ilçe merkezi beyaza bürünürken, kırsaldaki 7 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı ise 30 santimetreye ulaştı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri kapanan mahalle ve mezra yollarını ulaşıma açmak için çalışma başlatırken, ilçe merkezindeki yolların temizlenmesi için de çalışmalar sürdürülüyor.

Öte yandan, Van- Hakkari kara yolu 2 bin 730 rakımlı Güzeldere mevkinde ise kara hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Yolda mahsur kalan araçlar için Karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı.

Son dakika... Meteoroloji yeni haritayı paylaşıp saat verdi Yoğun kar ve sağanak uyarısı