Gündem Meteoroloji'den uyarı: Sıcaklıklar aniden düşecek! İstanbul'da yağmur etkili oldu

Meteoroloji'den uyarı: Sıcaklıklar aniden düşecek! İstanbul'da yağmur etkili oldu

16.11.2023 - 07:59 | Son Güncellenme:

Meteoroloji ve valiliğin uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış gece saatlerinde başladı. Yağışın bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporuna göre bugün 13 kentte kuvvetli sağanak etkili olacak. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur sabaha karşı etkisini artırdı. Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporunda sıcaklıkların ani şekilde düşeceği gün de belli oldu.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Meteorolojiden uyarı: Sıcaklıklar aniden düşecek İstanbulda yağmur etkili oldu

SICAKLIKLAR 2 İLA 8 DERECE AZALACAK

Hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 13 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteorolojiden uyarı: Sıcaklıklar aniden düşecek İstanbulda yağmur etkili oldu


İSTANBUL'DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur etkisini arttırarak devam etti. Akşam saatlerinde çiseleyen yağmur yağışı gece yarısından itibaren yerini sağanak yağışa bıraktı. İstanbul'da yağışla birlikte trafikte de yoğunluk yaşandı. İBB verilerine göre, saat 08.00'de yoğunluk yüzde 63 olarak görüldü.

Meteorolojiden uyarı: Sıcaklıklar aniden düşecek İstanbulda yağmur etkili oldu

METEOROLOJİ'DEN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 günlük hava durumu raporunu da açıkladı. Rapora göre İstanbul'da yağış yarın ara verirken, hafta sonu yeniden etkili olacak. Pazar günü sıcaklıkların 8 derece birden düşmesi beklenirken İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de karla karışık yağmur bekleniyor.