Gündem Son dakika... Meteoroloji'den yoğun kar alarmı! 20 kent için uyarı geldi

Son dakika... Meteoroloji'den yoğun kar alarmı! 20 kent için uyarı geldi

22.01.2024 - 14:55 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi. Birçok kent için yoğun kar alarmı verildi. Sıcaklıklar 8 ila 10 derece birden azalacak. Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde öğle saatlerinde kar yağdı. İstanbul’da bugün, hafif yağmur ve karla karışık yağmur görülecek. 20 kent için de sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte tüm detaylar…

Son dakika... Meteorolojiden yoğun kar alarmı 20 kent için uyarı geldi

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Karaman, Kahramanmaraş, Sivas, Sinop, Adıyaman çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak; diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklıkları iç kesimler ve Doğu Karadeniz'de hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacak, diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Son dakika... Meteorolojiden yoğun kar alarmı 20 kent için uyarı geldi

ÇORLU'DA KAR YAĞIŞI

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde saat 13.00 sıralarında kar yağışı başladı. Hava sıcaklığının 4 derece olduğu ilçede kar yağışı kısa sürede etkili oldu. Kar yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Trafikte olumsuzluk yaşanmaması için polis ekipleri önemli noktalarda önlem alıp, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. Yaklaşık 10 dakika etkili olan kar yağışı daha sonra etkisini kaybetti.

Son dakika... Meteorolojiden yoğun kar alarmı 20 kent için uyarı geldi

 

20 KENT İÇİN SARI KODLU UYARI

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Batman, Şırnak, Ardahan


Son dakika... Meteorolojiden yoğun kar alarmı 20 kent için uyarı geldi

YARIN 10 KNET İÇİN SARI ALARM

Ağrı, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Siirt, Van, Şırnak, Ardahan

YOĞUN KAR UYARISI

Kars, Ardahan ve Ağrı ile kuzey ve doğu ilçeleri başta olmak üzere Erzurum çevreleri ve Muş’un yükseklerinde kuvvetli (10-20 cm), Bitlis, Van’ın kuzey ve güney ilçeleri, Siirt’in yüksekleri, Şırnak’ın doğusunun yüksekleri ile yüksek kesimleri başta olmak üzere Hakkari’de yer yer yoğun (20 cm üzeri) karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.