Gündem Muslera 'hayatının golünü' böyle yedi! Banka ulaşamadı, Seçil Erzan ulaştı

Muslera 'hayatının golünü' böyle yedi! Banka ulaşamadı, Seçil Erzan ulaştı

30.11.2023 - 12:48 | Son Güncellenme:

Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan davasında her gün yeni bir detay ortaya çıkmaya devam ediyor. Galatasaray’ın tecrübeli kalecisi Fernando Muslera’nın Seçil Erzan’dan önce banka tarafından sık sık ‘Yatırım’ amaçlı arandığı kabul etmeyince Seçil Erzan tarafından, ‘Yüksek getirili fon’ vaadiyle kandırıldığı ortaya çıktı.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr - Seçil Erzan hakkında açılan davanın ilk duruşması 20 Kasım’da İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya katılmayan ancak avukatı aracılığıyla katılma talebinde bulunan Galatasaray’ın tecrübeli kalecisi Nestor Fernando Muslera’nın katılma talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

Haberin Devamı

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Buse Terim ve Selçuk İnan gibi isimlerin katılma taleplerinin ise beyanlarının alındıktan sonra değerlendirmesine karar verildi.

“2011 YILINDAN BERİ TANIYORUM”

Davaya katılma talebi ilk duruşmada kabul edilen Muslera henüz mahkemede ifade vermedi. Ancak Muslera’nın savcılıkta verdiği ilk ifadesinde önemli bir detay ortaya çıktı. Mayıs ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade veren Muslera, Seçil Erzan’ı 2011 yılından beri parasını yatırdığı bankanın şube müdürü olarak tanıdığını söyledi.

“BANKA BENİ SIK SIK ARIYORDU”

Muslera ifadesinde 2022 yılının Aralık ayında banka tarafından yatırım amacıyla sık sık arandığını söyledi. Bankanın aramalarında sonra da bizzat Seçil Erzan’ın kendisini aradığını söyleyen Muslera, “Paramın değerlendirilmesi amacıyla defalarca kez arandım. Her aramasında, ‘yüksek getirisi olan bir fon olduğunu, bu fonun kurumsal bir fon olduğunu, Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun bu fonu yönettiğini’ söyleyerek beni ikna etti” dedi.

Haberin Devamı

Muslera hayatının golünü böyle yedi Banka ulaşamadı, Seçil Erzan ulaştı

“ISLAK İMZALI KAŞELİ EVRAK ALDIM”

Önce söz konusu bankada olan 700 bin dolarını çekip menajeri aracılığıyla Seçil Erzan’a verdiğini anlatan Muslera daha sonra da başka bir bankada olan 500 bin doları yine menajeri aracılığıyla Erzan’a verdiğini kabul etti. Muslera, bu paralar karşılığında Erzan’ın kendisine ıslak imzalı ve kaşeli dekont verdiğini de söyledi.

“FONUN ŞAŞMASININ TEK SEBEBİ DEPREM”

Kar payı için söylenen süre geçmesine rağmen ödeme alamayınca Seçil Erzan’ın önce kendisini arayıp oyaladığını sonrasında da evine geldiğini anlatan Muslera, “Sen hiç merak etme. Bu kurumsal bir fon Hakan Ateş yönetiminde, paran güvende rahat ol. Paranı geri alacaksın. Bu kurumsal fonun şaşmasının tek nedeni deprem, bu sebeple her şey aksadı. Yoksa Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun olduğu fon aksamazdı” dediğini anlattı. Sonrasında Mart ayında Seçil Erzan’ın kendisine 700 bin dolar ödeme yaptığını söyleyen Muslera, vadettiği kar payını ve 500 bin dolar anaparasını alamadığını söyledi.

Söz konusu banka yaptığı incelemede Muslera’nın parasını çekip sırt çantasına koyduğunu ve banka dışına çıktığını belirterek, “Müşteri her ne kadar yabancı uyruklu olsa da yaklaşık olarak 12 yıldır Türkiye’de yaşadığı göz önüne alındığında müşterinin Türk bankacılık sistemine vakıf olması beklenmektedir. Öyle ki müşteri aktif olarak internet ve mobil bankacılık hesaplarını kullanmakta buradaki varlıklarına ilişkin bildirim almaktadır” denildi. Ancak banka Seçil Erzan Muslera’ya ulaşmadan önce kendileri tarafından yapılan aramalara herhangi bir cevap vermedi.