Gündem Son dakika haberi: Okullar ne zaman açılacak? Liseler ne zaman açılıyor 2021, hangi liseler açılıyor? Yüz yüze eğitim gelişmeleri:..

Son dakika haberi: Okullar ne zaman açılacak? Liseler ne zaman açılıyor 2021, hangi liseler açılıyor? Yüz yüze eğitim gelişmeleri:..

22.02.2021 - 17:28 | Son Güncellenme:

Okulların açılacağı tarih ile ilgili son dakika gelişmeleri merak konusu. Liseler için detay, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda yer aldı. Liselerin açılacağı tarih gündeme gelmesinden sonra "hangi liseler açılacak?" sorusunun cevabı araştırılmaya başlandı. Peki okullar ne zaman açılacak? Liseler ne zaman açılacak 2021?

Son dakika haberi: Okullar ne zaman açılacak Liseler ne zaman açılıyor 2021, hangi liseler açılıyor Yüz yüze eğitim gelişmeleri:..

Okullarla ilgili kararlar araştırılan konular arasında yer alıyor. Koronavirüs salgını sonrasında uzaktan eğitime geçilmişti. Geçtiğimiz günlerde köy okullarında yüz yüze eğitim başladı. Liselerin açılış tarihiyle ilgili ayrıntılar gündeme geldi. Peki liseler ne zaman açılacak? İşte okulların açılacağı tarih ile ilgili son gelişemler...

Haberin Devamı

LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla yüz yüze eğitim uygulamalarına ilişkin illere yazı gönderildi.

Yazıda, "1 Mart 2021 tarihinden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır." bilgisi paylaşıldı.

LİSELERDE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Lise son sınıflarda 1 Mart itibarıyla yüz yüze yapılacak dersler, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak, haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek planlanacak.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında birinci dönem itibarıyla işletmelerde beceri eğitimine devam etmek isteyenlerle ikinci dönemde devam etmek isteyenlerin durumları değerlendirilerek, 15 Şubat Pazartesi gününden itibaren söz konusu eğitime devam etmeleri sağlanacak.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Selçuk yüz yüzü eğitim ve sınavlara ilişkin önemli bilgiler verdi.

Bakan Selçuk'un açıklamaları şöyle;

Sevgili Gençler,
Emin olun sesinizi duyuyorum ve paylaşımlarınızı okuyorum. Biz salgın döneminde kararlarımızı, eğitimcilerle ve hekimlerle birlikte oluşturuyoruz. Salgının seyrini günlük izliyoruz. Neyin riskli, neyin gerekli olduğu konusunda verilere dayalı olarak ortak görüş geliştiriyoruz. Bu görüşmeler neticesinde, köy okullarımız ve ana okullarımız yüz yüze eğitime çoktan başladı.

1 Mart'ta ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıf öğrencilerimizle 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitimlerine başlıyor. Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmeniz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin %40'ı yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten.