Gündem Son dakika... ÖSO paylaştı: Temizlik fotoğrafı!

Son dakika... ÖSO paylaştı: Temizlik fotoğrafı!

14.02.2018 - 08:41 | Son Güncellenme:

Raco ve Şeyh Hadid arasındaki Kude köyü, YPG'li teröristlerden temizlendi. Raco, Afrin yolunda en kritik beldelerden biri ve Hatay Kırıkhan ile Hassa'nın karşısında yer alıyor. Ankara'ya yarın çok kritik bir ziyaret yapacak ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, ılımlı görüşmeler yapmayı umduğunu söyledi. Anadolu Ajansı, Afrin kırsalında ilerleyen komandoların bir YPG'li teröristi yakaladığını bildiriyor. 20  yaşlarındaki yaralı terörist, hastanede sorgulanmak üzere jandarma ekiplerine teslim edildi. BBC İzleme Servisi, Suriye'nin kuzeyinden gelen YPG militanlarının rejimin kontrol ettiği güneyindeki rotadan geçerek Afrin'e ulaştığını bildiriyor. BBC'ye göre, Beşar Esad yönetimi eninde sonunda bir karar vermek zorunda kalacak: Ya buradaki YPG'lilerle ortak bir yönetim kuracak ya da burayı Türkiye'ye bırakacak.

Son dakika... ÖSO paylaştı: Temizlik fotoğrafı

18.25 : TSK ve ÖSO'nun Afrin'de teröristlerden arındırdığı bir sığınakta Suriye Kızılayı ve Uluslarası Kızılhaç yardımına rastlandı.

Haberin Devamı

18.15 : Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, telefonda Suriye'de yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.

17.50 : Suriyeli muhalifler, Esed rejiminin açtığı koridorla İdlib'e sızmaya çalışırken esir aldıkları yaklaşık 400 DEAŞ'lıyı sorguluyor. DEAŞ'lılar ilk sorgularında, rejimden muhaliflere karşı destek gördüklerini itiraf etti.

16.20 : ÖSO, Kude köyündeki savaşçılarının fotoğrafını paylaştı.

14.10 : Raco ve Şeyh Hadid arasındaki Kude köyü, YPG'li teröristlerden temizlendi. Raco, Afrin yolunda en kritik beldelerden biri ve Hatay Kırıkhan ile Hassa'nın karşısında yer alıyor. Operasyonun başından beri kurtarılan 54 noktadan biri belde, 36 köy.

13.45 : Yarınki Türkiye ziyareti öncesinde konuşan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Washington'un Ankara'yla aynı doğrultuda çalışması için bir yol bulmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Reuters haber ajansının dünyaya son dakika koduyla duyurduğu habere göre, ABD'li bakan, Türkiye'ye yönelik tehditleri azaltmak için nasıl birlikte çalışabileceklerine dair görüşmeler yapmayı umduğunu da ifade etti.

12.45 : Anadolu Ajansı, Afrin kırsalında ilerleyen komandoların bir YPG'li teröristi yakaladığını bildiriyor. 20 yaşlarındaki yaralı terörist, sorgulanmak üzere jandarma ekiplerine teslim edildi.

11.50 : Teröristlerden arındırılan bölgelerde Ottawa Antlaşması ile kullanımı yasaklanan çok sayıda anti-personel mayını ele geçirildi. Tespiti zor olan anti-personel mayınları, bölgede yaşayan sivilleri tehdit ediyor.

11.20 : BBC İzleme Servisi, Suriye'deki Beşar Esad rejiminin Afrin'deki YPG'lilere açtığı koridori özel haberiyle dünyaya duyurdu.

"Haberde Afrin'e ulaşmanın tek yolu olan koridorun YPG'li teröristler için hayati işlev gördüğü belirtilirken, militanların Suriye'nin kuzeyindeki diğer bölgelerden bu rotayı kullanarak Afrin'e geldiği aktarıldı.

Afrin'in güneyinde hükümetin elinde bulunan bölge teröristlerin Afrin'e girip çıkabilmesi için tek yol.

BBC'ye göre, Beşar Esad yönetimi eninde sonunda bir karar vermek zorunda kalacak: Ya buradaki YPG'lilerle ortak bir yönetim kuracak ya da burayı Türkiye'ye bırakacak.

Haberin Devamı

Haberde ayrıca Afrin'deki YPG'lilerin, Suriye askerlerini Türk ordusuna karşı koymak için kente davet ettiği de yar aldı.

Rusya'nın Zeytin Dalı Harekâtı'na katılan Türk savaş uçaklarına Suriye hava sahasını açması YPG'lileri çıldırtmış ve Moskova ihanetle suçlanmıştı.

Son dönemde teröristler Rusya'yı hedef alan suçlamaların tonunu düşürmüş durumda. Bundaki amaç ise, Rusya'nın Suriye ordusunun bölgeye asker göndermesine engel olmamasını sağlamak."

10.45 : İhlas Haber Ajansı: Darmık Dağı'ndaki tünellerden Türk özel kuvvetler askerlerinin arasına sızmaya çalışan 13 terörist öldürüldü.

10.20 : ABD Kongresine sunulan istihbarat raporunda YPG'nin "PKK'nın Suriye'deki milis gücü" ve "otonom bir bölge arayışında" olduğu belirtildi.

09.50 : TSK'dan yapılan son dakika açıklamasında, Afrin harekâtında öldürülen terörist sayısının 1485'e yükseldiği duyuruldu.

09.20 : Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekâtı'nda düşen helikopterle ilgili bilgi verdi: "Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok. Fakat bütün ihtimalleri gözardı etmeden bir kaza kırım heyeti oluşturuldu Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde. Bu çalışma halihazırda devam ediyor, henüz tamamlanmış değil."

Haberin Devamı

08.40 : ABD savaş uçaklarının Deyr ez Zor'da rejim güçleri ve Hizbullah milislerini vurduğu görüntüler yayınlandı. Pentagon'un Suriye'deki partneri YPG'lileri korumak için gerçekleştirdiği saldırıda bazı Rus askerlerinin de öldüğü bildiriliyor. Yayınlanan kayıtta tanklar ve diğer askeri araçların yerle bir edildiği net şekilde görülüyor. Rus medyasına göre öldürülen askerlerinden bazılarının isimleri şöyle: Vladimir Loginov, Kirill Ananyev, Igor Kosoturov, Stanislav Matveev, Alexei Ladygin.

07.55 : Arşali köyünün de YPG'lilerden alınmasıyla Cinderes'in önünde hiçbir engel kalmadı. Reyhanlı'nın hemen karşısında yer alan belde çevresinde bugün şiddetli çatışmalar bekleniyor. Cinderes'in alınması, Afrin'e gidecek yolu açacak.

Haberin Devamı

07.50 : Reuters haber ajansı, Afrin'in doğusunda YPG'lilerden temizlenen bölgeden dünyaya fotoğraflar geçti. Çarpıcı karelerde ÖSO üyeleri var.

Son dakika... ÖSO paylaştı: Temizlik fotoğrafı

07.45 : TRT World, Suriye'nin kuzeyindeki ABD güçlerinin pozisyonlarını gösteren bir harita yayınladı. Haritaya göre, Amerikan askerleri Menbic'in kuzeyi ve güneyinde iki ayrı noktada konumlanmış durumda. Rakka ve çevresinde de yine Amerikan birlikleri var.
Son dakika... ÖSO paylaştı: Temizlik fotoğrafı

07.40 : Gece saatlerinde savaş uçakları Afrin kent merkezindeki terör hedeflerine bomba yağdırdı, ayrıca çok sayıda roket fırlatıldı.

07.30 : Son alınan köylerle birlikte Zeytin Dalı'nda elde edilen toprakların büyüklüğü 200 kilometrekareyi aştı, Afrin'in yaklaşık yüzde 10'u YPG'den temizlendi.

07.15 : Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD ve askeri kanadı YPG'ye 550 milyon dolarlık bütçe ayıran ABD'den çelişkili açıklamalar gelmeye devam ediyor. Savunma Bakanlığı Pentagon'un sözcüsü Adrian Galloway, aynı gün içinde ikinci kez düzeltme yaptı ve ayrılan paranın Irak, Suriye, Lübnan ve Ürdün dahil çatışma alanlarına yakın olan ülkelerin sınırlarının güvenliği için harcanacağını savundu.

07.10 : Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye'de Şam rejiminin sivillere karşı kimyasal silah kullandığına dair kanıtların ortaya çıkması halinde kimyasal silahların bulunduğu yeri vuracaklarını açıkladı.

07.00 : Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 26. gününde Suriye'deki bütün gelişmeleri anbean canlı blogla aktaracağız.