Gündem Son dakika... Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında... En hassas hesaplar!

Son dakika... Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında... En hassas hesaplar!

23.05.2023 - 06:58 | Son Güncellenme:

İlk turda yüzde 5.17 alan Sinan Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a desteğini ilan etti. Adalet Partisi’yse Kılıçdaroğlu’nun yanında saf tuttu

Son dakika... Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında... En hassas hesaplar

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nden müteşekkil Ata İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, oyların yüzde 5.17’sini almıştı. 28 Mayıs’da düzelenecek ikinci tur için denklemler oluşmaya başladı. AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş da dün Ata İttifakı bileşeni Zafer Partisi’nin lideri Özdağ’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu da dün aynı saatlerde Adalet Partisi’ni ziyaret etti. Görüşmeden sonra Adalet Partisi Genel Başkanı Öz, Kılıçdaroğlu’na destek verdikleri duyurdu. Basın toplantısı düzenleyen Sinan Oğan, parlamentoda çoğunluk ve cumhurbaşkanının aynı safta olmasının önemine dikkat çekti; “İkinci turda Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’ı destekleyeceğiz” dedi.

ÖNDER YILMAZ Ankara -
ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek olan ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’da Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nın ATA İttifakı bileşenlerine yönelik temas trafiği sürerken Sinan Oğan da basın toplantısı düzenledi. Oğan, açıklamasında özetle şunları söyledi: “5.2 oy alarak seçim üzerinde etkili bir rol aldık. ATA İttifakı’nın bileşenlerine, parti yöneticilerine, seçmen tabanına teşekkür ederim. Bizi en zor zamanımızda yalnız bırakmayan yol arkadaşlarıma, Sinan Oğan gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Bizimle farklı görüşte olmasına rağmen bize inanan güvenen tüm vatandaşlarıma sevgi saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum. Afişleri, pankartları, broşürleri, halkımız internet sitemizden indirerek ev, işyeri, araç, cadde ve sokaklarında astılar. Özellikle gençlerimiz sevgi seli olup aktılar. Hepsine teşekkürü borç biliyorum.

Haberin Devamı

‘Sürpriz yaptık’

Maalesef bazı kesimler oy oranımızı şaşırarak izliyor. Oysa görmezden geldikleri ciddiye almadıkları durum şuydu: Biz 3 yıldır seçime hazırlanıyorduk, seçmeni küçümseyen onları tesadüfi oyları olarak gören bize değil başka adreslere yazmaya çalışanlara dikkatle takip etmelerini öneriyoruz. Güç birliği bu başarıyı getirmiştir. Normal şartlarda bizim almayı beklediğimiz oy oranı yüzde 9-16 bandındaydı. Bir dip dalganın geldiğini, tüm anketlerin yanılacağını, seçimin sürprizini bizim yapacağını ifade ettik. Oysa şimdi dediğimiz noktadayız. Çekilme durumumuzda seçimin ilk turda biteceği gerçeğini sanırım herkes görmüştür. Seçimde adil olmayan şartlarda yarıştık. Devlet imkanlarından mahrum... Bizim medya ambargosunu kırmamıza neden olan gönüllü sosyal medya kullanıcılarına teşekkür ediyorum.”

‘KİLİT HALİNE GETİRDİK’

Plana sadık kalarak birçok hedefe ulaştıklarını ifade eden Oğan, şöyle devam etti:

“İnşallah gelecek yıllarda bu hedefimize ulaşacağız. Sosyal medya adreslerimizde daha önce yayınlamıştık. Bu seçimlerin toplumun önüne koyduğumuz amaç ve hedefler açısından değerlendirdiğimizde Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü ülkenin gündemi haline getirdik. HDP üzerinden oluşturulan kilit parti durumunu Türk milliyetçilerini kilit haline getirdik. Türkiye’de güçlü ve milliyetçi seçmen kitlesinin görülmesine katkı sağladık. İkinci tura kalan adayların bizim söylemlerimize sarılmalarını sağladık. Bizi dikkate almayan, saymaya gerek görmeyen, bizim siyasi hareketimizi saydığını gördük. PKK, FETÖ ve benzeri gibi her türlü terör örgütleri mücadelesinde tavrım siyasetin ana akımında yer bulmasını sağladık. Anayasa’nın değişmez ilkeleri ve Türklük gibi kavramlarda farkındalık oluşturduk.

Haberin Devamı

Biz bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle seçimlerde görmezden gelinen, hakkı yene Türkün sesini taşımaktayız. Türkiye kritik bir dönemeçten geçmektedir.

Dört temel konuda acilen ele alınması gereken büyük sorunlar olduğu kanaatindeyiz. Türkiye’de bulunan sığınmacılar konusu ülkemizde ilerleyen süreçlerde güvenlik, ekonomi, sosyal maliyetleri olabilecek konudur. İkincisi ise Türkiye’deki deprem gerçeğidir. Deprem konusu acil bir ulusal güvenlik meselesidir. Bunun için uzun süre önerdiğimiz Afet Bakanlığı tezimiz güncelliğini korumaktadır. 28 Mayıs seçimlerinin akabinde ülkece ekonominin gereklerine uygun, nitelikli, hızlı sağlıklı kararlar alınması gerekmektedir.”

Haberin Devamı

‘PAZARLIK YAPMADIK’

28 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun kritik öneme sahip olduğunu belerten Oğan, şunları söyledi: “Tabanımız, destekleyenlerimiz, ATA İttifakı bileşenleriyle müzakereler yaptık. 28 Mayıs 2023’te yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı’nın adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük. Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir.

Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenleri de sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklemelerini talep ediyorum. Atatürkçü ve milliyetçi ilkelerimiz çerçevesinde hiçbir beklenti içerisinde olmadan aldığımız kararın yüce Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum, selam ve saygılarımla selamlıyorum.”

Haberin Devamı

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu öncesinde Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’ü ziyaret etti.

20 dakika süren görüşmenin ardından iki genel başkan açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Buradan değerli vatandaşlarıma açık yüreklilikle seslenmek isterim. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar hepimizin malumu. Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye ya aydınlığa veya karanlığa sürüklenecek. Hepimizin sorumluluğu var ve hepimiz bu sorumluluk içinde hareket etmeliyiz. Türkiye’yi aydınlığa çıkarmalıyız. Artık bu bir seçim olmanın ötesinde bir referanduma dönüşmüş durumda. Daha önce yapılan bir referandumun, Türkiye’yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. Artık bu yapının değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün gelmesi lazım. Yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Üretenin, çalışanın, alın teri dökenin kazanması lazım. Bütün vatandaşlarımı, bütün vatanseverleri sandığa davet ediyorum. Gelin oylarınızı kullanın ve Türkiye’nin kaderini değiştirelim. Evlatlarımız için, çocuklarımız için, torunlarımız için güzel bir Türkiye’yi inşa edelim.”

Destek açıklaması

Vecdet Öz de, şunları söyledi: “ATA İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ Bey’le ikimizdik. ATA İttifakı isminin de isim babası bendim. Demokrasinin önünün kesilmemesi için bizler kararımızı verdik, Adalet Partisi olarak Genel İdare Kurulumuzu topladık, bu toplantıda Sayın Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek kararı çıktı.”