Gündem Son dakika... Sivas'ta ve Şanlıurfa'da katliam gibi kaza! Peş peşe acı haberler

Son dakika... Sivas'ta ve Şanlıurfa'da katliam gibi kaza! Peş peşe acı haberler

03.06.2021 - 10:38 | Son Güncellenme:

Gelen son dakika haberine göre; Sivas'ın Gölova ilçesinde otomobil ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpışması sonucu yaşanan trafik kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi hayatını kaybetti. Sivas Valisi Salih Ayhan kazayla ilgili, "Gölova ilçesinde 2 araç çarpıştı. İlk belirlemeler göre 9 kişi hayatını kaybetti." dedi. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ise üst geçitten kısmen kuruyan dereye düşen otomobildeki 4 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de yaralandı.

Van'dan İstanbul'a giden Özgür Görünüş (31) yönetimindeki 34 NF 9250 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Hamza Çelik (63) yönetimindeki 34 KJ 6418 plakalı hafif ticari araç, saat 10.00 sıralarında Gölova ilçesi Çataklı köyü yakınlarında kafa kafaya çarpıştı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Çelik ile yanındaki Gökmen Gündoğdu (36), Edanur Çelik (10), Necla Dündar (30), Hasret Çelik (76) ve Burak Efe Dündar (10), otomobil sürücüsü Görünüş ile eşi Rabia Görünüş (18) ve bebekleri Ali Baran Görünüş (1) yaşamını yitirdi. İhbar üzerine kaza yerine ekipler sevk edildi. Ölenlerin cansız bedenleri, araçtan çıkarılıp morga kaldırıldı.

Haberin Devamı

Kazanın, ilk belirlemelere göre Özgür Görünüş'ün otomobiliyle şerit ihlali yapması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Son dakika... Sivasta ve Şanlıurfada katliam gibi kaza Peş peşe acı haberler

SİVAS VALİSİ SALİH AYHAN'DAN AÇIKLAMA

Sivas Valisi Salih Ayhan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sivas, Gölova ilçesi D-100 Karayolu üzerinde 2 aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında; 3 erkek, 3 kadın ve 3 çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabır diliyorum" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Sivasta ve Şanlıurfada katliam gibi kaza Peş peşe acı haberler

ÇOCUKLARIN OYUNCAKLARI ÇEVREYE SAÇILDI

Ticari araçta yaşamını yitiren Hamza Çelik ile eşi Hasret Çelik, kızı Necla Dündar, torunları Burak Efe Dündar, Eda Nur Çelik ile Gökhan Gündoğdu'nun İstanbul'dan memleketleri Ağrı'nin Eleşkrit ilçesine gittikleri belirlendi. Van nüfusuna kayıtlı olan Özgür ve Rabia Görünüş çiftinin 3 yıl önce evlendiği ve İstanbul Esenyurt'ta yaşadıkları ifade edildi. Kazada hayatını kaybeden çocukların olay yerinde etrafa saçılan oyuncakları da dikkat çekti.

Haberin Devamı

İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan kaza yerine gelerek bilgi aldı. Kaza nedeniyle kapanan karayolu, araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Kazada yaşamını yitirenlerin cenazeleri, yapılacak otopsi işlemlerinin ardından memleketlerine gönderilecek.

OTOPSİ YAPILIYOR

Sivas'taki kazada hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesinden 6'sı Suşehri Devlet Hastanesi'nin, 3'ü ise Gölova Devlet Hastanesi'nin morguna götürüldü. Kimlik tespitinin ardından otopsi işlemlerine başlandı. Haber verilen yakınlarının da cenazeleri teslim almak üzere Suşehri ve Gölova ilçelerine hareket ettiği öğrenildi.

6 AYLIK HAMİLEYMİŞ

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerden Rabia Görünüş'ün, 6 aylık hamile olduğu belirtildi. Özgür-Rabia Görünüş çiftinin, 1 yaşındaki oğulları Ali Baran ile tatil için memleketleri Van'a geldikleri, dönüş yolunda kaza geçirdikleri öğrenildi.

CENAZELER YARIN TESLİM EDİLECEK

Sivas'ta, kaza sonrası Suşehri ve Gölova devlet hastanelerinin morguna kaldırılan 3'ü çocuk 9 kişiye ön otopsi yapıldı. Bölgeye gelen ailelerinin teşhisinin ardından cenazeler, yarın sabah detaylı otopsi işlemi için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilecek. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler, yakınlarınca teslim alınıp, toprağa verilmek üzere memleketlerine götürülecek.

Haberin Devamı

BİR KAZA DA ŞANLIURFA'DA

Kaza, öğleden sonra Siverek- Çermik yolunun 25'inci kilometresinde meydana geldi. Siverek yönüne giden sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 27 BRR 19 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, üst geçitten kısmen kuruyan dereye uçtu. Attığı taklalar nedeniyle hurdaya dönen otomobildeki 4 kişi, hayatını kaybetti. İhbarla kaza yerine gelen sağlık görevlileri ise yaralanan 1 kişiyi ambulansla hastaneye götürdü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Son dakika... Sivasta ve Şanlıurfada katliam gibi kaza Peş peşe acı haberler

BALIKESİR'DEN ACI HABER

Kaza, öğle saatlerinde, Balıkesir- Edremit yolunun Havran ilçesi Hamas Çakılı mevkisinde meydana geldi. Niyazi Cırcır'ın kullandığı 34 CKM 313 plakalı otomobil, virajda kontrolden çıkarak, bariyerlere çarptı. Çarpmanın şiddetiyle kopan bariyer, otomobile saplandı. Yoldan geçen sürücülerin ihbarıyla kaza yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve bölge trafik ekipleri sevk edildi. Polis, yol güvenliğini sağlarken, trafik bir süre tek şeritten kontrollü verildi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın kurtarma ekibi de hurdaya dönen araçta sıkışan 4 kişiyi yaralı çıkardı. Sağlık görevlileri, sürücü Niyazi Cırcır ile eşi Sabahat Cırcır (69), torunu Ebrar Ela Cırcır ve komşusu Münevver Seven'i ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırdı. Ebrar Ela Cırcır, tedaviye alındığı Havran Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.