Gündem Son dakika: Trabzon'u sel vurdu! Ölü ve kayıplar var

Son dakika: Trabzon'u sel vurdu! Ölü ve kayıplar var

18.06.2019 - 16:51 | Son Güncellenme:

Trabzon'un Araklı ilçesi Çamlıktepe mahallesinde şiddetli sağanak yağışlar sonrası santral borusunun patlaması sonrası oluşan sel suları nedeniyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp vatandaşlardan Ali Abdullah'ın ardından bir vatandaşın daha cesedine ulaşıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ne yazıkki 2 kaybımız var." ifadelerini kullanırken kayıp 5 kişinin arama çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

Son dakika: Trabzonu sel vurdu Ölü ve kayıplar var

Olay bugün öğle saatlerinde Araklı ilçesi Çamlıktepe Mahallesi'nde meydana geldi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, bölgede yaşanan şiddetli sağanak yağışlar sonrası bir santralin borusu patladı. Patlama sonrasında mahallede su taşkınları yaşanırken, ilk belirlemelere göre 4 kişi sele kapılarak kayboldu. Bölgeye AFAD, itfaiye, belediye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Kayıpları arama çalışmaları sonrasında Ali Abdullah isimli vatandaşın ardından Araklı ilçesi Yiğitözü mahallesi yakınlarında Karadere içerisinde ikinci ceset bulundu. Ceset otopsi yapılmak üzere bölgeden alınarak Trabzon Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: 5 KİŞİ ARANIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, "Ne yazık ki 2 kaybımız var. Kayıplarımız için milletimize, ailelerine başsağlığı diliyorum. Heyelan sonucu böyle bir durum ortaya çıktı. Kaybımızdan birisi DSİ çalışanı, diğeri de Trabzon Büyükşehir Belediye işçimiz. 5 tane kaybımız var, henüz ulaşamadık. Çalışmalar AFAD ile birlikte devam ediyor. Ben de şimdi bölgeye doğru İstanbul'dan hareket ediyorum. Durum kontrol altında. Trabzon Valimiz koordinasyonda, kriz masası oluşturuldu." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Pakdemirli, kayıp 5 kişinin kimlik bilgisinin henüz kendisinde olmadığını söylerken, arama çalışmalarının gece de devam edeceğini söyledi.


Yazarlar