Gündem Son depremler: Akhisar beşik gibi sallanıyor! Önce 5, sonra 4.6...

Son depremler: Akhisar beşik gibi sallanıyor! Önce 5, sonra 4.6...

12.09.2016 - 19:04 | Son Güncellenme:

Gündemdeki son depremleri bu haberimizden takip edebilirsiniz. Alınan son bilgilere göre, Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 11.26'da 5 büyüklüğünde, 12.29'da ise 4.6 büyüklüğünde depremler oldu. Dakikalar sonra ise bu kez 4.0 ve 3.4'lük artçı sarsıntılar kaydedildi. İki saatte kaydedilen artçı depremlerin sayısı 25'i buldu. Tüm bölgeyi sallayan depremler, Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de hissedildi. İşte Akhisar b son dakika depremi ve detayları...

Son depremler: Akhisar beşik gibi sallanıyor Önce 5, sonra 4.6...

Son depremler: Manisa'nın Akhisar ilçesinde saat 11.26'da 5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Depremden yaklaşık bir saat sonra aynı noktada bu kez 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Yerin 13,6 kilometre altında gerçekleşen ilk deprem, Manisa, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale'de hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre ise, depremin büyüklüğü 4.6 ve gerçekleştiği derinlik 22,9 kilometre.

AFAD ekiplerinin, depremin merkez üssü Kapaklı-Doğuca mahalleleri arasında inceleme yaptığı sırada ikinci bir artçı deprem daha meydana geldi. 4.6 büyüklüğündeki deprem olduğunda saatler 12.29'u gösteriyordu.

Sarsıntı, bu esnada bölgede çekim yapan Anadolu Ajansı muhabirinin kamerasına da yansıdı. Artçı sarsıntı nedeniyle vatandaşlar açık alanlara çıkarken, elektrik tellerinin sallandığı görüldü.

Dakikalar sonra ise, saat 13.05 ve 13.07'de iki artçı deprem daha oldu. Depremlerin büyüklüğü 4 ve 3.4.

Haberin Devamı

İŞTE O ANLAR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kayıtlarına göre, 5 büyüklüğündeki depremden sonra gerçekleşen artçı sarsıntıların sayısı 25'i buldu. Bölgede yer kabuğundaki hareket devam ediyor.

Son depremler: Akhisar beşik gibi sallanıyor Önce 5, sonra 4.6...

Akhisar Kaymakamlığı, deprem bölgesinde hasar tespit çalışması başlattı. Kaymakam Kaan Peker, depremi ilçe merkezinde şiddetli biçimde hissettiklerini ve ekiplerin hemen hasar tespit çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi.

İlk bilgilere göre depremde can kaybı ya da yaralanan olmadığını ifade eden Peker, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok, maddi kayıp var mı diye tespit başlattık. Vatandaşlarımızın bu güzel bayram gününde soğukkanlı olmasını rica ediyorum. Geçmiş olsun" dedi.

YÜZEYE YAKIN OLDUĞU İÇİN ÇOK HİSSEDİLDİ

Doğan Haber Ajansı'na konuşan Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Zafer Akçığ, depremin yüzeye çok yakın olduğu için çok hissedildiğini söyledi. Prof. Dr. Akçığ, Manisa Akhisar’da aktif faylar olduğunu belirterek, "Ben İzmir Bostanlı’da yaşıyorum, evde çok hissettim. Çünkü çok derinde değil yüzeye yakın. 5 de orta büyüklükte bir deprem. Akhisar’da aktif faylar var. Bunlar olağan depremler. Panik yok" dedi.

İKİ AYDIR HAREKETLİ

Kapaklı Mahallesi Muhtarı Derviş Ali Erdoğan, yaklaşık iki aydır bölgede çok sayıda sarsıntı hissettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Depremin merkez üssü olarak gösterilen ikinci mahalle Doğuca'nın Muhtarı Önder Demirbaş ise depremin her zamankinden daha şiddetli ve korkutucu olduğunu belirtti.

CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

Depremi hisseden vatandaşlar, cep telefonu kamerasıyla o anları görüntüledi. Bir evin odasındaki lambanın sallanması ve evde yaşanan kısa süreli panik, cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kayıtlarına göre, 5 büyüklüğündeki depremden önce Manisa çevresinde en büyüğü 3.4 olan üç ayrı sarsıntı kaydedildi. Saat 10.59'da merkez üssü Deynekler-Gölmarmara olan 2.6, saat 08.28'de merkez üssü Sancaklı Çeşmebaşı olan 3.4 ve bu sabah saat 05.22'de merkez üssü Saruhanlı olan 2.1 büyüklüğünde depremler meydana geldi.