Gündem SON HABER ACI HABER

SON HABER ACI HABER

29.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Habertürk Televizyonu muhabiri Beyhan Mutlu, önceki gece Ankara’da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Ondan geriye TV ekranında gülen yüzüyle sunduğu haberlerden görüntüler kaldı

SON HABER ACI HABER

Mesleğinin ve evliliğinin başında, en heyecanlı dönemlerinde bir haberciydi. İstanbul’dan geldiği Ankara’da eşiyle birlikte mutlu bir geleceğin planlarını yapıyordu Habertürk TV muhabiri Beyhan Mutlu. O hayaller önceki gece ODTÜ kavşağında son buldu. Köprüden aşağı uçan araç, basını 26 yaşındaki genç bir meslektaşından, kocasını eşinden, anne - babasını evlatlarından, sevdiklerini de güleryüzlü bir arkadaştan koparıp aldı.
İstanbul’da Habertürk’ün polis adliye muhabiri olarak çalışan ve başarılı haberlere imza atan Mutlu, 1.5 yıl önce komiser yardımcısı Oğuzhan Mutlu ile evlendi.
Eşinin tayini nedeniyle 3 ay önce Ankara’ya gelen Mutlu, Habertürk TV’de polis ve adliye muhabirliğinin yanı sıra siyasi haberleri de takip etmeye başladı. Kaza geçirdiği akşam son görevi Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in programını izlemek olan Mutlu, bir taraftan da twitter’daki hesabından sık sık İstanbul’u özlediğini dile getiriyordu.

Soyadı gibi bitmedi
Ancak genç muhabirin soyadı gibi mutlu bir hayat yaşamasına önceki gece yaşanan o kaza izin vermedi. Mutlu, önceki gece eşi Oğuzhan Mutlu ve Ahmet Canbolat ile birlikte, Serkan Sağlam’ın kullandığı araçla birlikte şehir merkezinden Eskişehir yolu yönüne doğru yola çıktı. Ancak Sağlam’ın kullandığı otomobil, 23.30’da ODTÜ kavşağında aniden kontrolden çıktı. Bariyerleri aşarak köprüden alt yola uçan araç ters döndü.
Sıkıştığı araçtan çıkarıldığında kalbinin durduğu anlaşılan Mutlu, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Araçtaki diğer üç kişi ise araçtan yaralı çıkarılarak çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Habertürk’te tören
Mutlu için dün, kısa süre önce aralarına katıldığı Habertürk Ankara Temsilciliği önünde tören vardı. Anne Şükran ve baba Aydın Yalçınkaya’nın da katıldığı törende, Habertürk’teki mesai arkadaşlarının yanı sıra meslektaşları da onu uğurlamaya gelmişti.
Törende konuşan Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya “Daha dün büroda tüm kızlar toplanmış, hep birlikte şarkılar türküler söyleyip kahkahalar atıyorlardı. Keşke şu an yaşanmasa, dün olduğu gibi kalsaydı. Uğurlar olsun Beyhan, sen hep bizimle olacaksın” derken, üzüntüsü yüzüne yansımıştı. Sarıkaya Milliyet’e konuşurken de acısını içinde saklayamıyordu:
“Ne diyeyim, genç ölüm daha zor, daha ağır oluyor. Hele sürekli gülen, neşe kaynağı, arkadaşlarıyla çok iyi ilişki içinde olan bir insan. En son görevine göndermişiz, bilmeden en son görevi bize bırakarak...”
Habertürk TV Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu ise söylenecek çok şey olmadığını dile getiriyordu törende, sadece “Beyhan; seninle çalışmak gurur vericiydi” diyerek...

Haberin Devamı

SON HABER ACI HABER

Oğuzhan Mutlu da kazada yaralandı.

Cenaze töreni bugün İstanbul’da
Cenazesi bugün İstanbul Beykoz Küçüksu’daki Hacı Zihni Gürler Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Kandilli Mezarlığı’na defnedilecek Mutlu’nun vefatı nedeniyle başta Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek olmak üzere hükümet ve siyasi parti temsilcileri Habertürk’e taziyelerini iletti. DSP Genel Başkanı Masum Türker, Habertürk’e başsağlığı telgrafı göndererek üzüntülerini bildirdi. Başmüzakereci Egemen Bağış da twitter’dan “Fransız Bakan Lellouche’u beklerken sohbetini takdir ettiğim Habertürk muhabiri Beyhan Mutlu’nun trafikte vefatı çok acı. Allah rahmet etsin” mesajı yazdı. Milliyet ailesi olarak biz de meslektaşımız Beyhan Mutlu’ya rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan başsağlığı
Başbakan Erdoğan, Beyhan Mutlu’nun trafik kazasında vefatı nedeniyle Habertürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut’a başsağlığı mesajı gönderdi.