Gündem Son işçi 25 gün sonra göçük altından çıkarıldı

Son işçi 25 gün sonra göçük altından çıkarıldı

13.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şirvan’daki bakır madeni faciasında göçük altında kalan 16 işçiden biri olan kepçe operatörü İbrahim Kılınç’ın cansız bedeni de bulundu

Son işçi 25 gün sonra göçük altından çıkarıldı

Siirt’in Şirvan ilçesinde 17 Kasım’da meydana gelen maden faciasında göçük altında kalan son işçinin cansız bedenine 25 gün sonra ulaşıldı. Kepçe operatörü İbrahim Kılınç’ın göçük altından çıkarılmasıyla arama kurtarma çalışmaları sona erdi.

İş makinelerinin desteğinde yürütülen çalışmalarda, Kılınç’ın cenazesinin çıkarılması ile toplam 16 işçinin cansız bedeni göçükten çıkarılmış oldu. Kılınç’ın cenazesi Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, maden sahasındaki arama kurtarma çalışmalarına da son verildi.

Heyelan faciası ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, göçükte sorumlulukları olduğu gerekçesiyle aralarında maden sahası müdürü, iş güvenliği uzmanları olmak üzere toplam 7 kişi çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine konulmuştu. 16 işçiye mezar olan özel maden ocağındaki göçükle ilgili Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan ön rapor tamamlandı. Raporda, ocak işletme müdürü, başmühendis, daimi nezaretçi ve şantiye şefinin asli kusurlu olduğu yer aldı.

Soruşturma kapsamında Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan olay yeri inceleme tutanağında maden mühendisleri ve iş güvenliği bilirkişilerinin ilk incelemeleri kapsamındaki izlenimleri aktarıldı.