Gündem Sosyal Çalışma Programı sonuçları saat kaçta açıklanacak? İŞKUR sorgulama

Sosyal Çalışma Programı sonuçları saat kaçta açıklanacak? İŞKUR sorgulama

04.07.2019 - 12:55 | Son Güncellenme:

28 Haziran itibariyle sona eren Sosyal Çalışma Programı başvurularının sonuçları heyecanla bekleniyor. İŞKUR'dan yapılan açıklama doğrultusunda sonuçlar bugün ilan edilecek. Peki, Sosyal Çalışma Programı sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Sosyal Çalışma Programı sonuçları saat kaçta açıklanacak İŞKUR sorgulama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının başlattığı Sosyal Çalışma Programlarına (SÇP), 200 binin üzerinde üniversite öğrencisi başvurdu.

Haberin Devamı

HEM PARA KAZANILACAK HEM SİGORTA YATIRILACAK

Sosyal Çalışma Programlarına, açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencileri başvurdu.

Programlar, temmuz, ağustos ve eylül aylarında, 3 ay süreyle düzenlenecek. Program süresi öğrencilerin yaz tatili boyunca kendilerine zaman ayırabilmeleri için haftada 3 gün ile sınırlandırıldı.

Öğrenciler programa katıldıkları her bir gün için 67 lira 36 kuruş almaya hak kazanacak. Ayrıca katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortaları yatırılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Çalışma Programlarının, gençleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarından biri olacağını belirterek, "Bu program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirecekler." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İŞKUR'dan yapılan duyuruya göre Sosyal Çalışma Programı sonuçları bugün saat 21.00'de, İŞKUR internet şubeye giriş yaparak Online İşlemler/İstihdam/Sosyal Çalışma Programı/Başvurularım yolunu izleyerek görüntülenebilecek.

GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ