Gündem ‘Şov değil derman olma peşindeyiz’

‘Şov değil derman olma peşindeyiz’

08.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızla ayağa kaldırmaya çalıştıklarını belirterek “Birileri sadece şov peşinde koşarken biz dertlere derman olabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık” dedi.

‘Şov değil derman olma peşindeyiz’

DHA, İHA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da Harran Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni’ne katıldı. Erdoğan, törende yaptığı konuşmada “Ne yaparsak yapalım gözlerimizi deprem bölgesinden bir an olsun ayırmıyoruz. Şehirlerimizin yeniden inşa ve ihya çalışmalarının sorunsuz bir şekilde yürütülmesini temin ediyoruz” dedi. Kura ve anahtar teslim töreninin devletin depremin yol açtığı yaraları sarma iradesinin en somut tezahürü olduğuna dikkati çeken Erdoğan, “Bugünkü törenimizle Şanlıurfa’da 1208’i il ve ilçe merkezlerinde, 106’sı kırsalda olmak üzere toplam 1314 afet konutumuzun kurasını çekiyoruz. Şanlıurfa’da yaklaşık 4 bin konutumuzun yapımı hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

‘Ayrım yapmıyoruz’ 

Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızlı ayağa kaldırmaya çalıştıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Siyasi görüşüne, meşrebine, kökenine bakmaksızın depremzedelerimizin yaralarının sarılmasına odaklandık. Devletimizin imkanlarını harekete geçirerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermenin mücadelesini verdik. Sizler nasıl büyük bir fedakarlıkla ve samimiyetle çalıştığımızı çok iyi biliyorsunuz.” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne Van, Elazığ, Malatya, İzmir depremlerini yaşayan kardeşlerimize ne Kastamonu, Bartın, Giresun sellerini yaşayan insanlarımıza ne Antalya, Muğla yangınlarını yaşayan vatandaşlarımıza hasılı en zor anında devletine umut bağlayan kardeşlerimizin hiçbirisine mahcup olmadık. Milletçe yüreğimizin yandığı tüm bu afetlerde birileri sadece şov peşinde, sadece siyasi istismar peşinde koşarken biz bir an önce dertlere derman olabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık” diye konuştu. 

Haberin Devamı

‘Teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP’yi eleştiren Erdoğan, “Şu anda CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir taraftan yenisinin bir taraftan birbirine kılıç salladığı bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor” dedi. İstanbul’da Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısına değinen Erdoğan “Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bu örgütün cezaevindeki elebaşına bizzat selam gönderdi” ifadelerini kullandı.