Gündem Soyer’in adaylığına yeşil ışık mı yakıldı?

Soyer’in adaylığına yeşil ışık mı yakıldı?

10.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Deutsche Welle Türkiye’nin sorularını yanıtladı.

Soyer’in adaylığına yeşil ışık mı yakıldı

ANKARA Milliyet - Özel, Memleket Parti lideri Muharrem İnce’nin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesi sonrası İzmir adayı olacağı şeklindeki iddiaların hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “İnce’nin İmamoğlu’ndan bir randevu talebi olduğu Ekrem Bey tarafından bana geçen hafta iletildi. Ben de ‘Siz Büyükşehir Belediye Başkanısınız, bir partinin genel başkanı görüşmek istiyorsa görüşmek doğrudur’ dedim. Ekrem Bey görüşmeden sonra da Muharrem İnce’nin İstanbul’un kazanılmasına önem atfettiğini ve destek vereceğini söylediğini söyledi. Ben de bundan memnun oldum. İzmir’e dair ne bizimle ne de Ekrem Bey ile bir görüşme yok. İzmir’e dair mevcut başkanla ilgili memnuniyet anketi yapılıyor. Mevcut başkan aday olacaksa ilan edeceğiz, eğer olmayacaksa da başka aday adayları arasında anket çalışması yapacağız. CHP’den İnce’nin aday olmasını bekleyemeyiz. Bunu biz söylesek nezaketsizlik olur. Bir partinin genel başkanına ‘belediye başkanı ol’ denmez.”

Haberin Devamı

Özel’in sözleri kulislerde “Soyer’in yeniden adaylığına yeşil ışık mı yakıldı?” sorusunu gündeme getirdi. Milliyet’in ulaştığı kaynaklar Özel’in sözlerine, “Memnuniyet anketinin sonucu Soyer adına olumlu olur ve aday Soyer olursa ilan edeceğiz demek istiyor” şeklinde açıklık getirdi.

Özel Berlin’de

CHP lideri Özgür Özel, Almanya’nın başkenti Berlinde düzenlenen Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) olağan kongresine katıldı. Özel, ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya gelerek sohbet etti. Özel görüşmeyle ilgili “Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldik. Bizler, sosyal demokratlar olarak ülkemizin hem Almanya hem Avrupa Birliği ile daha iyi ilişkiler içinde olmasını savunuyoruz. İlişkilerimizin geliştirilmesi için çalışacağız” mesajını paylaştı. ● ALMANYA DHA