Gündem Soylu’dan çocuklara ‘kırmızı düdük’

Soylu’dan çocuklara ‘kırmızı düdük’

20.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük’ projesi kapsamında yol uygulamalarına katıldı. Yolcularla sohbet eden Soylu, çocuklara düdük ve tişört dağıttı

Soylu’dan çocuklara ‘kırmızı düdük’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde, “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi kapsamında yol uygulamasına katıldı. Bakan Soylu, çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıttı. Afyonkarahisar’dan helikopterle Sivrihisar’a gelen Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’yı Vali Özdemir Çakacak, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, İl Emniyet Müdür Vekili Hakan
Yaşar ve protokol üyeleri karşıladı. Vatandaşlarla sohbet eden Soylu, daha sonra Sivrihisar-Ankara karayolunun 5. kilometresindeki polis uygulama noktasında, “Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesi kapsamında yol uygulamasına katıldı.

Haberin Devamı

Bakan ile özçekim

Ekipler tarafından kontrol amacıyla durdurulan bir yolcu otobüsüne binen Soylu, sürücü ve yolculara hayırlı yolculuklar diledi. Soylu, bazı yolcuların isteği üzerine özçekim de yaptı, çocuklara düdük, tişört ve broşür dağıttı.

Soylu, ‘kırmızı düdük’ projesi kapsamında Konya’nın Kulu ilçesinde de yol uygulamasına katıldı. Kulu Kavşağı’nda Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimde emniyet yetkililerinden bilgi alan Soylu, daha sonra polis memurlarıyla bayramlaştı.

Denetime devam

“Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük” projesini başlattıklarını hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kampanyamızda çocuklarımızı görevlendirdik. Onları trafik polisi yaptık ve arka koltuktan, sürücü kim ise annelerini-babalarını uyarıyorlar. Burada önemle üzerinde duracağımız bir nokta var. Trafik yoğunluğu maalesef hem gidiş hem dönüşte olacak. Özellikle sürücülerimizden, gidecekleri veya dönecekleri istikamete son 50-100 kilometre kala bir 10 dakika dinlenmelerini istirham ediyoruz. Çünkü yol yoğun olduğu için varış istikametlerine bir an önce gidebilmek maksadıyla son 50-100 kilometrede sürat yapıyorlar.

Haberin Devamı

Esas tehlike de oralarda ortaya çıkıyor. Eğer bir 10 dakika dinlenirlerse herkes sağ salim bir şekilde varacağı noktaya, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde varabilme kabiliyetine sahip olur. Bütün vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlılık bekliyoruz.”

Yolcularla bayramlaştı

Trafik uygulaması kapsamında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcularla bir süre sohbet ederek bayramlaşan İçişleri Bakanı Soylu, çocuklara ise “kırmızı düdük” hediye etti. Daha sonra uygulamaya katılan polis memurları ile hatıra fotoğrafı çektiren Soylu, Afyonkarahisar’a gitmek üzere Kulu’dan ayrıldı.

Tatilin ilk gününde 750 bin yolcu uçtu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk gününde, 5 bin 104 uçak seferi yapıldığını belirterek, bu seferlerle toplam 748 bin 829 yolcuya hizmet verildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Turhan, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, iç hatta 340 bin 132 yolcuya, dış hatta ise 408 bin 697 yolcuya hizmet verildini açıkladı.Turhan, turizme yönelik havalimanlarının uçak trafiğinin iç hatlarda 1408, dış hatlarda ise 2 bin 272 olarak gerçekleştiğini söyledi. Turhan, söz konusu yolcu trafiğinin yarısından fazlasının İstanbul’daki havalimanlarından olduğunu bildirdi.