Gündem Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

29.03.2021 - 10:44 | Son Güncellenme:

20 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuruları 26 Mart'ta sona erdi. On binlerce kişi başvurularını yaptı sonuçları bekliyor. Öğretmen adayları şu sıralar "Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?" sorusuna cevap bulmaya çalışıyor.

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları elektronik ortamda 15-26 Mart tarihlerinde alındı. Şimdi yeni bir sürece girildi. Sözlü sınav öncesi adaylar başvuru sonuçlarını öğrenmek istiyor. Peki, Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuç tarihi duyurulmazken sözlü sınava alınacak adayların sınav merkezlerinin ilanı ise 3 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Bu nedenle gözler 3 Mayıs 2021'e çevrilmiş durumda...

SÖZLÜ SINAVLARIN TARİHİ

Sözlü sınavlar, 17 Mayıs-6 Haziran'da yapılacak, sonuçlar 8 Temmuz'da açıklanacak. Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, 12-16 Temmuz tarihleri arasında alınacak ve 2 Ağustos'ta sonuçlandırılacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle karantina uygulaması nedeniyle sözlü sınava katılamayan adaylar da başvurularını, 17 Mayıs-18 Haziran'da yapacak. Bu durumdaki adayların sözlü sınavları, 21-25 Haziran arasında düzenlenecek.

Haberin Devamı

Atama tercihleri 1-6 Eylül'de alınacak, sonuçları ise 8 Eylül'de duyurulacak.