Gündem ‘Sözü geçen aileyiz anlatabildim mi?’

‘Sözü geçen aileyiz anlatabildim mi?’

11.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sarallar organize suç örgütüne yönelik soruşturma sonucunda aralarında İlyas Saral ve Erdal Acar’ın da bulunduğu 169 kişi hakkında düzenlenen iddianamenin detayları ortaya çıktı.

‘Sözü geçen aileyiz anlatabildim mi’

ELİF ALTIN /İSTANBUL- İddianamede, müşteki şarkıcı Aylin Coşkun Aslan’ın ticari anlaşmazlık yaşadığı bazı kişilerce önce tehdit edildiği, ardından suç örgütü üyesi şüpheli Ahmet Cengiz Karlı tarafından telefonla arandığı belirtildi. Karlı’nın, Aylin Coşkun Aslan’a “Yani biz bu memlekette sözü geçen bir aileye mensup insanlarız, anlatabildim mi? Şimdi bunlar bir şekilde bize ulaştılar bunun çözümü ne biliyor musun? Senin menfaatin açısından anlatabildim mi?” dediği kaydedildi.

Haberin Devamı

Şaşmaz ve Coşkun

Sarallar suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında örgüt elebaşı İlyas Saral, Erdal Acar ve şarkıcı Elif Karlı’nın eşi Ahmet Cengiz Karlı’nın da bulunduğu 43’ü tutuklu 167 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede aralarında oyuncu Necati Şaşmaz ve şarkıcı Aylin Coşkun’un da bulunduğu 67 kişi de mağdur-müşteki olarak yer aldı. İddianamede, 17 Mayıs 2017’de Şahinler suç örgütü lideri Sedat Şahin’in tutuklanması ile birlikte Sarallar suç örgütünün gücünü iyiden iyiye artırdığı ve yeraltı dünyasında en büyük güç haline geldiği anlatıldı. 

İddianamede, müşteki şarkıcı Aylin Coşkun Aslan’ın şüpheliler Tevfik Cantemur ve Latif Cantemur ile aralarındaki ticari ilişkiden kaynaklı anlaşmazlık yaşadığı, Aslan’ın bu nedenle yasal yollara müracaat ettiği, bunun üzerine şüpheliler Tevfik ve Latif Cantemur’un Aylin Coşkun’u tehdit etmeye başladıkları ifade edildi. Müştekinin alacaklarından vazgeçmemesi üzerine, şüphelilerin bu kez Sarallar suç örgütü mensuplarıyla iletişime geçtikleri ve bu kapsamda örgüt üyesi şüpheli Ahmet Cengiz Karlı’nın Aylin Coşkun’u telefonla arayarak görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. İddianamede, Karlı’nın Coşkun’la yaptığı telefon görüşmesinin tapelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Ahmet Cengiz Karlı’nın görüşmede “Şimdi Aylincim sen beni az çok tanıyorsundur. Yani biz bu memlekette sözü geçen bir aileye mensup insanlarız, anlatabildim mi? Şimdi bunlar bir şekilde bize ulaştılar bunun çözümü ne biliyor musun? Senin menfaatin açısından anlatabildim mi? (...) Biz büyük bir aileyiz, bu konuyu elimizin tersi ile itip atamayız, sen de bizim dostumuzsun yani bir araya gelelim benim nezaretimde sen anlat bunu” dediği kaydedildi.

‘Sosyeteye bakıyor’

İddianamede, mağdur oyuncu Necati Şaşmaz’ın boşanma aşamasında olduğu eşiyle bir takım anlaşmazlıklar yaşadığı, bu nedenle eşinin babası olan şüpheli Ahmet Kaşıkçı’nın uyuşmazlıkları çözmesi ve mağdur üzerinde baskı kurması için konuyu Sarallar olarak bilinen suç örgütünün lideri İlyas Saral’a aktardığı, Saral’ın da “sosyete camiası”na baktığı ileri sürülen örgüt yöneticilerinden Erdal Acar’a ilgilenmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

İddianamede, örgüt yöneticilerinden şüpheli Mehmet Ulu ile Sabri Çelik isimli kişi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin tapelerine yer verildi.

Yazarlar