Gündem SSK ve SGK kurumlarına bağlı vatandaşlar için online sorgulama hizmeti!

SSK ve SGK kurumlarına bağlı vatandaşlar için online sorgulama hizmeti!

03.11.2016 - 09:06 | Son Güncellenme:

Türkiye’de artık SSK mükellefleri kolaylıkla internette SSK ve SGK sorgulama işlemlerini yapabiliyor. İnternette SSK ve SGK sorgulama işlemleri tüm SSK mükellefleri tarafından sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Online SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile en güncel SSK hizmet dökümü bilgileri öğrenilebiliyor.

SSK ve SGK kurumlarına bağlı vatandaşlar için online sorgulama hizmeti

İnternet hizmetleri günümüzde yaygın olarak kullanılırken, Türkiye’deki milyonlarca Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri tarafından artık internetten de SSK hizmet dökümü bilgilerinin alınabilmesi mümkün oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından kurulduğu 2006 yılından bu yana son derece yoğun ve sık bir şekilde internet teknolojilerini , Türkiye’deki vatandaşlara daha kaliteli, daha modern ve daha hızlı sigorta ve emeklilik hizmetleri sunabilmek amacı ile kullanan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) online hizmet ağı e-SGK ağı uygulamaları kullanarak online SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri sayesinde artık vatandaşlar internete erişim sağlayabildiği her yerden günlük yaşamı içerisinde karşı karşıya kaldığı tüm ihtiyaçları ve işlem durumları halinde internet hizmetlerinden yararlanabiliyor. Çünkü günümüz modern yüzyıl dünyasında insanlar son derece pratik bir şekilde internet hizmetlerinden yararlanabilme ve bu elektronik hizmetler aracılığı ile reel olarak oldukça uzun süreler gerçekleştirmek durumunda kaldıkları işlemlerini internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de kamu kurum ve kuruluşları tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanan internet altyapısı üzerinden kamu işlemleri de dakikalar içerisinde reel yöntemlere göre çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri Türkiye’de SSK mükelleflerine online SSK ve SGK sorgulama işlem imkanı sunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2006 yılından bu yana internet üzerinde oluşturulan geniş hizmet kapsamına sahip olabilen e-SGK ağı uygulamalarını kullanan tüm SSK mükelleflerinin en güncel SSK sigortalılık bilgilerine internet hız ve kolaylığında ulaşabilmesini sağlayacak SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri mümkün oluyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca sigortalı çalışanın bağlı bulunduğu Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) bünyesinde SSK prim ödemelerinin düzenli olarak gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediği, SSK tescil kaydının yaptırılıp, yaptırılmadığını ve diğer tüm güncel sigortalılık durumu bilgilerini online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde internet ortamı üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. İnternette yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden sadece dakikalar içerisinde son derece güvenli ve hızlı bir şekilde SSK ve SGK sorgulama işlemi kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. İnternette yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden SSK ve SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeleri için ‘e-Devlet’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ giriş alternatiflerinden herhangi birisini kullanarak kimlik doğrulaması ile sisteme giriş yapılabiliyor. Bu şekilde vatandaşlar SSK hizmet dökümü bilgilerini internetten alabilme şansına sahip olabiliyor.