Gündem SSK ve SGK’ya ait tüm hizmet sorgulamaları internette!

SSK ve SGK’ya ait tüm hizmet sorgulamaları internette!

27.08.2016 - 14:29 | Son Güncellenme:

SSK ve SGK sorgulamalarını bir çok resmi sorgulama gibi internetten gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve SGK sorgulama işleminden ancak kurumlara bağlı olarak hizmet alan vatandaşlar gerçekleştirebilir. SSK ve SGK sorgulama işlemlerinin detayları haberimizde yer almaktadır.

SSK ve SGK’ya ait tüm hizmet sorgulamaları internette

Bizler yaşantımızı devam ettirmek için iş hayatına erken yaşta atılmak isteriz. Çünkü işe başladığımız günden itibaren sağlık güvencemiz oluşur. Bizler bu sağlık güvencemiz ile çeşitli hizmetler sağlarız. En önemlisi de olası bir kaza durumunda hastane masraflarının yarısını öderiz. Ya da eczanelerden herhangi bir ilaç aldığımızda sadece ücretin yarısını öderiz. Biliyorsunuz ki sağlık alanında eğer herhangi bir güvenceniz yok ise hastane masraflarını ve eczaneden almış olduğunuz ilaç masraflarını ödemekte zorlanabilirsiniz. Bizler bu neden ile erken yaşta iş hayatına atılarak sağlık güvencemiz erken yaşta olur. Vatandaşların çalıştıkları meslek gruplarına göre bağlı oldukları kurumlar farklılık gösterir. Bizler bu sağlık güvencesinden yararlanarak emekliliğimizi beklemekteyiz. Tabiki de bu emeklilik için yapmamız gereken bazı şartlar vardır.

SGK SİGORTA SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yani bağlı olduğumuz kurumlar bizden bazı şartları yerine getirmemizi ister. Bu şartlardan birincisi olan; bağlı olduğumuz sağlık güvence kurumuna her ay düzenli bir şekilde prim ödememiz gerekir. Bu primleri öder iken düzenli olmasına dikkat edilmelidir. İkinci olarak da emeklilik yaşımızı doldurduktan sonra emekli olabilmekteyiz. Emeklilik yaşı cinsiyete göre farklılık göstermektedir. Biler bu yaşımızı doldurmadan emekli olamayız. Biz vatandaşlar olarak bu sağlık güvencesine çok önem gösteririz. Ve sürekli bunun ile ilgili sorgulama işlemleri yaptırırız. Sorgulama işlemleri yaptırmak için SGK kurumuna gideri ve buradan yaptırmamız gereken işlemleri yaptırırız. Fakat bu kurumlarda oluşmakta olan yoğun kalabalıktan ötürü dakikalar içerisinde yapabileceğimiz işlemler saatler sürebilmektedir. Bizler bu işlemleri yapmak için çok vakit kaybı yaşarız ve gün içerisinde yapacak olduğumuz diğer işler aksayabilir. Bu neden ile vatandaşlar için farklı bir yöntem ile işlem yapabilmesi mümkündür. Bu yöntem tabiki de online olarak internet yardımı ile yapılmasıdır. Son yıllarda internet kullanımı oldukça büyük bir artış göstermektedir. Çünkü teknoloji oldukça ilerlemiştir. Bizler her türlü akıllı cihazlardan internet erişimini sağlayabilmekteyiz. Online olarak artık hemen hemen her alanda işlem yapabiliri. SSK ve SGK sorgulama işlemleri için de online olarak işlem yapabilmemiz mümkündür. E- devlet sistemi üzerinden resmi olarak SSK ve SGK sorgulama işlemleri yapabilmekteyiz. E- devlet sistemi üzerinden çok kolay ve pratik bir şekilde yapılmakta olan SSK ve SGK sorgulama işlemleri için bir şifreye ihtiyaç vardır. E- devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapabilmek için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifresini çok kolay bir şekilde alabiliriz. E- devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz yeterlidir. Gitmiş olduğunuz PTT şubesinden kimlik numaranız ile e- devlet şifresi talebinde bulunabilirsiniz. E- devlet şifre talebinde bulunduktan sonra sadece 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. E- devlet şifresi aldıktan sonra e- devlet şifresi üzerinden SSK ve SGK sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.