Gündem Şu an Fatih Camii... Kalabalık her geçen dakika artıyor!

Şu an Fatih Camii... Kalabalık her geçen dakika artıyor!

08.12.2017 - 14:21 | Son Güncellenme:

Yurdun pek çok yerinde Cuma namazı çıkışı Kudüs kararı protesto ediliyor... İstanbul Fatih Camii'nde büyük bir kalabalık toplandı. Saraçhane'de toplanan binlerce kişi havadan görüntülendi.

Şu an Fatih Camii... Kalabalık her geçen dakika artıyor

Fatih Camii’nde Cuma namazının ardından binlerce kişi Saraçhane’ye yürüyerek ABD’nin Kudüs kararını protesto etti.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasının ardından ülkenin her yerinde protesto gösterileri gerçekleştirildi. İstanbul’da bulunan her ilçenin merkez camilerinde toplanan Müslümanlar ABD’nin kararına tepki gösterdi. Sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin çağrısıyla Fatih Camii’nde toplanan binlerce kişi Cuma namazında birlikte saf tuttu. Kılınan namazın ardından “Kudüs İslamındır” pankartları ve Filistin bayraklarıyla Saraçhane Parkı’na yüründü. Burada Beyazıt’tan yürüyen kalabalıkla buluşularak İsrail ve ABD hep bir ağızdan protesto edildi. Yürüyüşe bir çok siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu katıldı.

Haberin Devamı

Saraçhane'de toplanan binlerce kişi havadan görüntülendi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için Saraçhane'de toplanan binlerce kişi havadan görüntülendi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü “İsrail'in başkenti” olarak tanımasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye'nin bir çok noktasında Trump'ın kararına tepki gösteren vatandaşlar sokağa döküldü. Bu kapsamda, cuma namazı sonrası Trump'ın Kudüs kararına tepki göstermek isteyen binlerce vatandaş Fatih'de bulunan Saraçhane'ye akın etti. Saraçhane'deki insan seli havadan görüntülendi.

Kocatepe Camisi'nde ‘Kudüs’ protestosu

Kocatepe Camisi’nde cuma namazı sonrası, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması protesto edildi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin öncülüğünde toplanan grup cuma namazından sonra Kocatepe Camisi önünde protesto etti. Grup “Katil ABD”, “Katil İsrail, işbirlikçi ABD” şeklinde sloganlar atarak, tekbirler getirdi. Eylem sırasında, çok sayıda polis ekibi de cami çevresine güvenlik önlemi aldı. Cami önünde bir basın açıklaması gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, “Her gün onlarca insanın yaralanmaya devam edildiği, topraklarının işgal edildiği ve korku içinde yaşanılmaya hapsedilen Filistin toprakları için bunlar yetmezmiş gibi, barışa ve çözüme katkı sunması gereken pozisyonda bulunan insanların feci açıklamaları maalesef çözümsüzlüğe hizmet etmektedir” dedi.

Haberin Devamı

ABD Büyükelçiliği'ne siyah çelenk

Öte yandan, ABD Büyükelçiliği önünde toplanan çeşitli sivil toplum örgütleri de alınan kararı protesto etti. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı elçiliğe siyah çelenk konuldu.


Şu an Fatih Camii... Kalabalık her geçen dakika artıyor

RİZE KUDÜS İÇİN AYAKTA

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklaması tüm yurtta olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de de Cuma Namazı sonrasında protesto edildi.
Rize AK Parti İl Başkanlığı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından organize edilen Kudüs Yürüyüşü Cuma Namazı'nın ardından Rize Sahil Camisi'nde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi.
Basın açıklaması AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yunus Çoruh tarafından okundu. Çoruh Konuşmasında,”ABD’nin Kudüs’te büyükelçilik açma kararı, sorumsuz, hukuksuz; dünyayı terörize etme girişimidir. ABD bütün yeryüzünü ateşe atmaya niyetlenmiştir. Hazreti Ömer efendimizin mirası, Selahattin Eyyübi’nin rüyası, Sultan ll. Abdulhamid Han'ın davası Kudüs için Rize halkı olarak tek vücut olacağız. Müslümanların ilk kıblesine, Resulullah’ın miracına sahip çıkmak; Kudüs’ün dünya müslümanlarının başkenti olduğunu haykırmak için bütün kardeşlerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum” ifadesini kullandı.
Açıklamanın ardından yüzlerce vatandaş ellerindeki dövizlerle beraber Rize Memiş Ağa Parkı'na kadar tekbirlerle yürüdüler.

Haberin Devamı

Şu an Fatih Camii... Kalabalık her geçen dakika artıyor


ADANA'DA PROTESTO

Adana'da, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı cuma namazı çıkışında protesto edildi.
Seyhan ilçesinde bulunan Kemeraltı Camisi'nde cemaat cuma namazı sonrası Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için toplandı. Cemaat ellerinde döviz, Türk ve Filistin bayraklarıyla "Katil ABD, Filistin'den defol" sloganları attı. Daha sonra grup adına Mahmut Eraslan yaptığı konuşmada, Kudüs'ün Filistin toprağı olmasına rağmen Trump'ın bu kararının kabul edilemez olduğunu, bütün Müslümanların birleşerek buna karşı durması gerektiğini söyledi.
Konuşmanın ardından dua edildi.
Protestoya AK Parti Adana milletvekilleri Fatma Gül Demet Sarı ve Tamer Dağlı da katıldı.

Haberin Devamı

Şu an Fatih Camii... Kalabalık her geçen dakika artıyor

Sivas'ta 'Kudüs' yürüyüşü

SİVAS'ta çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki olarak yürüyüş düzenlendi.
AK Parti İl Başkanlığı, Memur-Sen, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ile çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Kale Cami'sinde kılınan cuma namazının ardından yürüyüş düzenlendi. İnönü Bulvarı üzerinde devam eden yürüyüş kent meydanında sona erdi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte 'Kudüs bizimdir bizim kalacak', "Katil İsrail, işbirlikçi Amerika', 'Siyonist İsrail Filistin'den defol' sloganları attı. Yürüyüşe AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, Mehmet Habip Soluk, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Sivil toplum kuruluşları adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Memur-Sen İl Temsilcisi Efe Zileli, "İnsanlık tarihinin en kanlı en dönemlerinin yaşandığı bir zaman dilimindeyiz. Şiddeti daha da derinleştirecek kanlı çıkarlarını sürdürmek isteyen bir zihniyet Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bunu gören, tarihsel gerekçelerini bilen ve bu duruma itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak buradayız. Kudüs insanlığın ortak mirasıdır. Özgürlük Kudüs'ün hakkıdır." dedi.
AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ise, "ABD Başkanı Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklaması insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın İsrail ve Filistin toplumları arasında husumeti artırmaktan başka bir sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir." şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından Kur'an-ı Kerim okunarak Filistin için dua edildi.

SUŞEHRİ'NDE YÜRÜYÜŞ

ABD'nin Kudüs kararı Suşehri ilçesinde de Cuma namazı çıkışında yürüyüş yapılarak protesto edildi. İlçedeki Sivil Toplum Kuruluşu örgütleri tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce kişi katıldı. Sivas Caddesi üzerinde toplanan grup Balhatun Merkez Camisi önüne kadar slogan atarak yürüyüş gerçekleştirdi.
Türkiye Gençlik Vakfı Suşehri Temsilcisi Adem Şahin tarafından yapılan basın açıklaması yapıldı. Şahin, "Bu bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın,İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa zamanda dönülmelidir. İslam'ın sesini susturmak,kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." dedi.
Protesto gösterileri İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya tarafından yapılan dua ile son buldu.

Haberin Devamı

Kilis'te 'Kudüs' protestosu

KİLİS'te sivil toplum kuruluşları, ABD Başkanı Donald Trumpın Kudüs'ün, İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Cuma Namazı sonrası Hacı Derviş Camisi'nde gerçekleştirilen basın açıklamasına sivil toplum kuruluşları temsilci ve üyelerinin yanı sıra; AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat ve Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ve AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak da katıldı. Ellerinde pankart ve dövizlerle İsrail ve ABD aleyhine slogan atan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen, ABD ve İsrail'e tepki gösterdi.

AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak ise, ABD Başkanı Donald Trumpın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanın yaraladığını ve bölge sorunları derinleştirdiğini savundu.

Bolu'da 'Kudüs' protestosu

BOLU'da, yaklaşık 500 kişi ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

Bolu'da Kadı Camii'nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi. Memur-Sen Bolu Başkanı Ahmet Koçak, yaptığı basın açıklamasında, "Kudüs insanlığın ortak mirası, özgürlük Kudüs'ün hakkıdır. Biz bu iradeyi yansıtmak için burada toplandık. Bunun için meydanlardayız. Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak coğrafya ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaşamak demektir. Kudüs'ün bu vasıflarının yok edilmesine asla müsaade etmeyiz. ABD ve İsrail ortak yapımı bu kirli strateji, şiddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlık için eğer engellenmezse daha büyük sorunların kapısını aralayacaktır" dedi.

Yaklaşık 500 kişi daha sonra İzzet Baysal Caddesi'nde 'Kahrolsun ABD' sloganları atarak Kent Meydanı'na yürüyerek eylemi sonlandırdı.