Gündem Şule Çet'in avukatından saat detayı iddiası

Şule Çet'in avukatından saat detayı iddiası

29.06.2019 - 13:13 | Son Güncellenme:

Şule Çet'in plazadan atılarak öldürüldüğü iddiasına ilişkin görülen davada, plazadaki güvenlik kamera saatlerinin 10-11 dakika ileride olduğu açıklamasına Avukat Umur Yıldırım'dan farklı bir iddia geldi.

Şule Çetin avukatından saat detayı iddiası

Ankara'da plazanın 20'nci katından şüpheli bir şekilde düşerek ölen üniversite öğrencisi Şule Çet davasında saat detayı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Davada, plazadaki güvenlik kamera saatlerinin 10-11 dakika ileride olduğu açıklamasına Avukat Umur Yıldırım'dan farklı bir iddia geldi.

Milliyet'e konuşan Şule Çet'in avukatı Umur Yıldırım, "Olayın gerçekleştiği gün 04.07'de sanık Çağatay Aksu ve Berk Akand, 20. kat kameralarında görünüyor. Çağatay Aksu'nun elinde telefon var. Aynı saniye HTS kaydında veri girişi var. Yani 04.07 sırasında Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu'ndan (BTK) gelen HTS (baz istasyonu analizi) kaydında veri var. Yani veriler saniyesi saniyesine eldekilerle uyumlu" dedi. Yıldırım, plaza yönetimi tarafından paylaşılan saat bilgisi ile ilgili olarak ise, dosyanın bilirkişide olduğunu ifade etti.

Ankara'da lüks bir plazanın 20. katından atılarak öldürüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Şule Çet'in şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada önceki günlerde yeni gelişme yaşanmıştı. Sanık avukatlarından Levent Erkmen, mahkemeden güvenlik kamerası saatlerinin doğru olup olmadığının tespiti için talepte bulunmuş, bunun üzerine mahkeme tarafından plaza yönetiminden saat konusunda bilgi istenmişti.

Haberin Devamı

Mahkeme ise, talebi kabul ederek plaza yönetiminden saat bilgilerini paylaşmasını istemiş, yönetim de güvenlik kamera saatlerinin 10-11 dakika ileride olduğu bilgisini paylaşmıştı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım çarpıcı iddialarda bulundu. Yıldırım, şunları söyledi:

"DOSYAYA GİREN BİR EVRAK YOK"

"Dosya şu an bilirkişide ve dosyaya giren bir evrak yok. Duruşma öncesi bu tarz haber yaptırmalarına, internetten yayın yasağı getirmelerine alıştık. Olayın gerçekleştiği gün 04.07'de sanık Çağatay Aksu ve Berk Akand 20. kat kameralarında görünüyor. Kameralarda görüleceği üzere Çağatay Aksu'nun elinde telefon var. Aynı saniye HTS kaydında veri girişi var. Yani 04.07 sırasında BTK'dan gelen HTS kaydında veri var. Yani veriler saniyesi saniyesine eldekilerle uyumlu."

"DELİLLERİ KARARTTIKLARINI İTİRAF ETTİLER"

Kameranın saatiyle sonradan oynandıysa ve şu an farklıysa bunu konuşmak çok anlamsız olur. Bunun pratikte bir faydası kalmadı. Zira 2 sanık delilleri kararttıklarını itiraf ettiler. Dolayısıyla durum delilleri 17 dakikada değil de 7 dakikada kararttık savunmasına dönecek ki bu durum abesle iştigal edecektir.