Gündem ‘Tabanca yok mu beni de öldürün’

‘Tabanca yok mu beni de öldürün’

18.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mardin’de PKK’lılar tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Cengiz Engizek dün son yolculuğuna uğurlandı. Şehit’in annesi ‘beni de öldürün’ dedi

‘Tabanca yok mu beni de öldürün’

Mardin’de polis aracına önceki akşam PKK’lıların uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehit düşen evli ve 1 çocuk babası polis memuru Cengiz Engizek (32) dün son yolculuğuna uğurlandı.
Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Dündar, Emniyet Müdürü Derviş Kara, askeri ve sivil yetkililer ile kurum amirleri, ilçe kaymakamları, polis mensupları ve çok sayıda kişi katıldı.

‘Oğlumla toprağa gömün’
Cenaze töreninin yapıldığı alana 1.5 yaşındaki oğlu Musab ile birlikte gelen şehit polisin eşi Hatice Engizek ve annesi Elif Engizek, tabutun konulacağı masanın üzerindeki Türk Bayrağı’nı uzun süre öperek başına koydu. Tabutun Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen şehit polisin bayrağa sarılı tabutuna sarılan şehit annesi Elif Engizek, “Beni de oğlumla birlikte tabuta koyun. Kuzum sana nasıl kıydılar? Ben sensiz nasıl dayanırım? Siz de bir tabanca yok mu? Beni de öldürün, oğlumla birlikte toprağa gömün” diyerek ağladı.
Anneyi İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ikna ederek yerine oturmasını sağladı.
Şehidin özgeçmişinin okunması sırasında anne Engizek, bir süre baygınlık geçirdi.

‘Barış bu şekilde mi gelecek?’
Baba Hanifi Engizek, barışın polisi öldürmekle gelmeyeceğini belirterek, “Barış bu şekilde mi gelecek? Hem canımı yakacaksınız, hem de barış isteyeceksiniz. Böyle barış sağlanmaz” dedi. Şehit polis memurunun kardeşi Ömer Engizek ise, “35 bin şehit veren bir Türkiye’de, bir teröristbaşına, odasına televizyon veren bir devlet, bir de kuş tüyünde yatak yapsın bari. İşte milletin hali canlarımız yanıyor. Barış istiyorsak kökten çözüm olmalı” diye konuştu. Şehidin cenazesi törenin ardından memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.
Polisliğe 3.5 yıl önce başlayan Engizek’in 2 yıl önce Artuklu Üniversitesi’nde memur olarak çalışan Hatice Engizek’le hayatını birleştirdiği ve 1,5 yaşında çocukları olduğu belirtildi. Beden Eğitimi ve Yüksekokulu mezunu olan şehit Engizek’in kendi isteği ile Mardin’e geldiği belirtildi.