Gündem ‘Tahliye ödülü’

‘Tahliye ödülü’

01.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Sincan’da kaçırdıkları üniversite öğrencisi bir genç kıza tecavüz eden ve aralarında anlaşamadıkları için ‘öldürmeyen’ iki sanığı mahkemenin 2 yıl boyunca ‘tutuksuz olarak yargıladığı’ ortaya çıktı

‘Tahliye ödülü’

Ankara Sincan’da, arabayla kaçırdıkları üniversite öğrencisi genç kadına tecavüz eden ve öldürmek konusunda aralarında anlaşamadıkları için serbest bırakan 2 sanığa alt sınırdan ceza veren, iki kez tecavüz edilmesine rağmen tek tecavüzden cezalandıran, kaçırılan kadının parasıyla benzin alınmasını gasp saymayan mahkeme, “Para karşılığı ilişki kuruyor” iftirasına rağmen cezada iyi hal indirimi yaptı. Yargılama sürerken, tecavüze yönelik yoğun kanıtlara rağmen iki sanığın tahliye edildiği ve 2 yıl süren yargılama boyunca serbest olmalarından dolayı, genç kadının korkulu günler geçirdiği ortaya çıktı.
Ankara’da 2 yıl önce ODTÜ öğrencisi genç kadın, Balgat 100. Yıl Mahallesi’nde yürürken, yanında duran arabadan inen kişilerce kaçırıldı.
Genç kadının cep telefonunu, cüzdanını, 70 lirasını ve sürücü belgesini alan Tolga Deniz ve Arif Yavuz, açık araziye götürdükleri genç kadına defalarca tecavüz etti. İki şüpheli, kadını öldürüp öldürmeme konusunda ise fikir ayrılığına düştü. Bunun üzerine, ikili, kadını yeniden Balgat’a getirerek serbest bıraktı. Serbest kalan öğrenci hemen polise gitti. Savcılık tarafından yaptırılan muayeneler sonunda, Adli Tıp, genç kadının hem tecavüze uğradığını belirledi hem de travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını ve ruh sağlığının bozulduğunu saptadı. Olaydan sonra iki şüpheli tutuklandı. Ancak delillerin ağırlığına ve ceza alma ihtimalinin yüksekliğine rağmen, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklandıktan 7 ay sonra şüphelileri tahliye etti.

2 yıl sonra tutuklama
Mahkeme 2 şüpheliyi nisan ayında 9 yıl hapse mahkûm etti. Mahkeme, cezayı tayin ederken kanundaki alt sınır yerine daha fazla ceza verme gerekçesini “suçun işleniş biçimi, faillerin gütmüş oldukları amaç ve saik” olarak açıkladı. Mahkeme alt sınırdan ceza verseydi sanıklara 3 yıl ceza verecekti.