Gündem Takipçileri sahte çıktı!

Takipçileri sahte çıktı!

26.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Obama’nın, sosyal medya devi twitter’daki 36.9 milyon takipçisinden 19.5 milyonu gerçek değilmiş! Lideri yalnızca yüzde 20’lik bir kısım aktif olarak izliyor...

Takipçileri sahte çıktı

ABD Başkanı Barack Obama’nın Twitter’da 36.9 milyon takipçisinden 19.5 milyonunun sahte hesaplar olduğu ve Obama’nın bu konuda politikacılar arasında lider olduğu iddia edildi. Araştırma şirketi StatusPeople’ın haberinde, liderin takipçilerinin %53’ünün gerçek olmadığı, %20’lik bir kısmının ise gerçek ve twitter’da aktif olan bireylerden oluştuğu ifade edildi. Kalan yüzdedeki takipçilerin ise gerçek bireyler olmasına karşın artık twitter kullanmadıkları belirtildi. Sahte hesapların fazlalığının sebebinin ise spam hesaplar olduğu açıklandı.

Bununla beraber, bazı politik figürlerin ‘takipçi blokları’ satın aldıkları ve bunun sahte takipçi sayısında etkisi olduğu açıklandı. Güvenlik firması Baccardua Labs tarafından The Guardian gazetesine verilen bilgilerde, Mitt Romney’nin 2012 Başkanlık seçimleri öncesi twitter’ındaki takipçi oranının ‘paralı takipçilerden’ kaynaklandığı ifade edilmişti. ABD’li politik figürlerin sahte takipçilerine dair yapılan listede Obama’yı, Beyaz Saray’ın resmi hesabı ve first lady Michelle Obama’nın hesaplarının takip ettiği belirtildi.