Gündem Taksim Meydanı bir kitap kulübü

Taksim Meydanı bir kitap kulübü

27.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arap El Cezire kanalının resmi internet sitesinde yer alan haberde, Taksim Meydanı’nın artık bir kitap kulübüne dönüştüğü yorumuna yer verildi. Haberde eylemcilerin boş durmak yerine düşüncelerini yansıtan kitaplar okuduğu yazıldı

Taksim Meydanı  bir kitap kulübü

El Cezire kanalının resmi internet sitesinde, yaklaşık bir aydır devam eden Gezi Parkı olayları nedeniyle Taksim’de pek çok etkinliğin gerçekleştirildiğine ve bunlardan birinde meydanın kitap kulübüne dönüştüğüne dair bir haber yer aldı. George Henton imzalı haberde, Gezi Parkı direnişçilerinin ‘Duran Adam’ başta olmak üzere birçok yaratıcı eylem gerçekleştirdiği aktarıldı.

‘Boş durmuyorlar’
Hanton, Erdem Gündüz’ün Taksim Meydanı’nda 8 saat boyunca durarak yeni bir pasif direniş yöntemi yarattığına dikkat çekti.
George Henton, Taksim’de eylemci Gündüz gibi duran insanların, eylemleri boyunca boş durmayıp kitap okuduklarını ve Taksim Meydanı’nın bu süreç boyunca bir kitap klübüne dönüştüğünü yazdı. Gazeteci, yazısına “Meydanda duran insanlar, düşüncelerini yansıtan kitapları ile orada öyle dikilip kitaplarını okuyorlar,” diye ekledi. George Henton sitede, Albert Camus’nün “Sisifos Söyleni”ni, Marquez’in “Yaprak Fırtınsası”nı, Tezer Özlü’nin “Eski Bahçe, Eski Sevgili” kitabını, Irvin D. Yalom’un “Nietzsche Ağladığında”sını, Orwell’in “1984”ünün İngilizce versiyonu ile Turgut Özakman’ın “Dirilişi”ni okuyan direnişçilerin fotoğraflarına yer verdi.