Gündem Tanju Özcan afla CHP’ye geri döndü

Tanju Özcan afla CHP’ye geri döndü

28.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiye dönmek için yaptığı başvuru, dün peş peşe gerçekleşen CHP MYK ve Parti Meclisi’nde görüşülerek, oy çokluğu ile kabul edildi.

Tanju Özcan afla CHP’ye geri döndü

Mehtap Gökdemir - CHP Genel Başkanı Özgür Özel dün ilk olarak MYK’sını topladı. MYK’da, aralarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da bulunduğu 13 kişinin partiye geri dönmek için yaptıkları başvurular değerlendirildi. “Bağışlanma” talepleri oy çokluğu ile kabul edilerek PM’ye sevk edildi. Özcan’ın bağışlanma isteğinin “100. yıl” bakışıyla değerlendirildiği, 100. yıl affının da yeni üye kampanyası içine alınabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

MYK’da alınan karar ile partiye belediye başkan aday adaylığı için başvuru süresi “taleplerin yoğunluğu” gerekçesiyle 5 Aralık tarihine kadar uzatılırken, CHP’de başkan adayları için anket çalışmaları da dün başladı.

PM toplandı

MYK’nın ardından PM toplandı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK ve PM gündemiyle ilgili Parti Genel Merkezi’nde dün düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

TÜZÜK KURULTAYI: 4 Eylül 2024 tarihinde PM’mizi Sivas’ta toplama konusunda kararımızı aldık. 5 Eylül’de tüzük komisyonumuzun son toplantısını yaparak 6-7-8 ve 9 Eylül tarihlerinde bitişi partimizin kuruluş yıldönümünde tamamlanacak şekilde tüzük kurultayımızı gerçekleştirmeyi planladık. 9 Eylül’de tüzük kurultayımız sonrasında da program kurultayımızın hazırlığına yönelik program kurultayımızın ilk toplantısını da yapmaya karar verdik.

Haberin Devamı

13 KİŞİ AFFEDİLDİ: Partimizin 100. yıldönümü nedeniyle prensip olarak bir 100. yıl affı konusunda bir prensip kararı almıştık. Af talepleriyle ilgili içinde Bolu Belediye Başkanı Sayın Özcan’ın da dahil olduğu 13 arkadaşımızın af talepleri görüşüldü. 13 arkadaşımızın PM kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi.

AKŞENER İLE GÖRÜŞME: (Özel ile Meral Akşener görüşmesi ne zaman olur?) Önümüzdeki günlerde her iki lider de bir araya gelebilirler. Ancak şu an için bu konuda bir tarih ya da gün vermem mümkün değil.

‘Yeniden adayım’

Özcan, CHP’ye dönüş kararının alınmasının ardından parti genel merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özcan, “Karar beni mutlu etti. Bu kararla birlikte Genel Başkanımız ve yeni ekibinin değişim konusunda da ne kadar kararlı olduğunu toplum da görmüş oldu” dedi. Özcan, adaylık başvurusunu bugün yapabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini belirten Özcan, “Şurada görsem saygıda, sevgide kusurda bulunmam” diye konuştu.