Gündem Tarihi eser kaçakçısı, cinayet zanlısı çıktı

Tarihi eser kaçakçısı, cinayet zanlısı çıktı

14.09.2008 - 12:35 | Son Güncellenme:

.

Tarihi eser kaçakçısı, cinayet zanlısı çıktı

YALOVA’da jandarma tarafından tarihi eser kaçakçılığı yapmak suçundan gözaltına alınan ve evinde Roma dönemine ait çeşitli eserlerle 2 tabanca bulunan 42 yaşındaki Mehmet Kargöz'ün, cinayet suçundan da aradığı da ortaya çıktı. Mehmet Kargöz, çıkartıldığı mahkemece ‘Tarihi eser kaçakçılığı’, ‘Adam öldürmek’ ve ‘Silah kaçakçılığı yapmak’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren Yalova Jandarma ekipleri, Altınova İlçesi Çavuşçiftliği Köyü’nde oturan Mehmet Kargöz’ün evine baskın düzenledi. Yapılan aramada Roma dönemine ait 10 çan, bu döneme ait bileklik, tas ve küçük poşetler içersinde 61 Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait paralar ele geçirildi. Evde ayrıca ruhsatsız 2 tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda fişek bulundu. Mehmet Kargöz’ü gözaltına alınan jandarma, zanlının 4 yıl önce Trabzon’da adam öldürmek suçundan arandığını belirledi.

Antika eşyaları satmak için değil, Roma dönemine ilgi duyuduğu için sakladığını söyleyen Mehmet Kargöz, “Sanata karşı büyük ilgim var. Özellikle tarihi eserlere karşı. Bunları da merakım için saklıyorum” dedi.

Haberin Devamı

İfadesinin ardından adliyeye çıkartılan Mehmet Karagöz, ‘Tarihi eser kaçakçılığı yapmak’, ‘Silah ticareti yapmak’ ve ‘Adam öldürmek’ suçlarından tutuklanarak cezaevine konulurken, tarihi eserler ise hangi yüzyıla ait olduğunu belirlenmesi için Bursa Arkeoloji Müdürlüğü’ne gönderildi.