Gündem Tatil Cenneti Dominik Cumhuriyeti

Tatil Cenneti Dominik Cumhuriyeti

30.04.2018 - 17:10 | Son Güncellenme:

Dominik Cumhuriyeti konum olarak Karayıp Denizi'nde yer alan Hispanyola adasındaki bir ülkedir. Yani bir ada ülkesidir. Her ada ülkesinde olduğu gibi bu ülkede de denizin eşsiz güzelliği büyük ölçüde hakimdir.

Tatil Cenneti Dominik Cumhuriyeti

Coğrafi konum olarak önemli ülkelere komşudur. Bir ada ülkesi olduğu içinde turistik açıdan çok önemli bir ülkedir. İklim özellikleri de göz önüne alındığında yılın büyük bir bölümünde turist almaktadır

Haberin Devamı

Dominik Cumhuriyeti İklimi

Dominik Cumhuriyeti tropikal iklimin etkisi altında olan bir ülkedir. Bölgede sıcaklık farklılık göstermektedir. Bu nedenle çok çeşitli bir yapısı vardır. Çok fazla bitki ve canlı türleri vardır. Yıllık sıcaklık ortalaması fazla olan bir ülkedir. Denizellik etkisi sıcaklığın üzerinde de etkilidir. Dominik Cumhuriyeti aşırı sıcaklığın hissedildiği bir bölgedir. Yağış alma oranı da oldukça azdır. Yıl içerisinde en fazla iki mevsim yağış alabilmektedir. Ayrıca bazı mevsimlerde kasırga etkisinde de kalmaktadır. İklimi ağır olsa da ülke yine de Karayipler'in en çok turist alan ülkesidir.

Dominik Cumhuriyeti Ekonomisi

Dominik Cumhuriyeti'nde daha önceki yıllarda ekonomi açısından sorunlar olduğu bilinse de son yıllarda ülke ekonomisinin gelişme göstererek büyümeye devam ettiği bilinmektedir. Ekonominin büyük gelirini ülkeye gelen turistlerin bıraktığı döviz oluşturmaktadır.
Dominik Cumhuriyeti Tarihi

Haberin Devamı

Her ülkede olduğu gibi Dominik Cumhuriyeti’nde de tarihte bir çok siyasi durumlar yaşandığı bilinmektedir. 1960 ve 1970'li yıllarda bir takım iç savaşlar yaşanmıştır. Bu iç savaşlar bastırılsa da milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bir dönem olmuştur. İç savaşların sebebi ise ülkenin bir kişi tarafından tek başına yönetmesidir. Bu duruma halk komşu ülke olan Küba içerisindeki devrimden de etkilenerek isyan etmiştir. Büyük insan kaybının yaşandığı bir dönemdir. Bu gibi sorunlardan sonra ülke şu anda günümüzdeki siyasi yapısına kavuşmuştur. Ülkeyi refaha kavuşturan ve ekonomik açıdan gelişmesine katkı sağlayan en önemli devlet başkanının 1994 yılında devlet başkanı olan Leonel Fernandez olduğu bilinmektedir. Bu dönemde ülke ekonomisi büyük ölçüde gelişme göstererek refah düzeyi artmaya başlamıştır.