Gündem Tatil gezisi trajediye dönüştü

Tatil gezisi trajediye dönüştü

24.06.2009 - 08:50 | Son Güncellenme:

Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Çelik, Cide'deki kazada yaralanan ve günler sonra kendisine ulaşan Ahmet Ofluoğlu'nu anlattı

Tatil gezisi trajediye dönüştü



İstanbul'dan memleketi Trabzon'a tatile giderken Kastamonu'nun Cide ilçesinde geçirdiği kaza sonucu 2 çocuğu ve bir arkadaşı ölen kendisi de ağır yaralı olarak bulunan Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi yüksek mimar-mühendis Ahmet Ofluoğlu'nun yakın arkadaşı Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Çelik olayı anlattı. Çelik, Ofluoğlu'nun 50 yıllık çocukluk arkadaşı olduğunu söyleyerek, "Cuma günü sınav sonuçlarını teslim etti, cumartesi sabah yola çıkmak üzere. Cumartesi sabah yola çıkıyorlar, kendisi, kızı 19 yaşında, oğlu 17 yaşında ve çok yakın arkadaşımız Bülent Çebi. Batı Karadeniz'den yüzerek gideceklerini yolda bir akşam yatıp, Trabzon'a o şekilde varacaklarını söylediler, o şekilde de planladılar" dedi. Ofluoğlu'nun, Trabzon'da bir hafta geçirdikten sonra Antalya Manavgat'taki yazlığına gitmeyi planladığını kaydeden Çelik, Ofluoğlu'nun eşinin ise daha sonra yazlığa geçeceğini anlattı. Çelik, cumartesi günü Ofluoğlu'nun eşinin kızı Canan'la saat 14.00-14.30 civarında telefonda konuştuğunu anlatarak, "Ondan sonra saat 20.00 gibi arıyor tekrar, cevap yok. Pazar günü aramaya devam ediyor. Pazartesi günü okula geliyorum. Saat 11.30 civarı Trabzon'da Ahmet'i bekleyen arkadaşımızdan telefon alıyorum, diyor ki, 'Gelmedi'. Ondan 15-20 dakika sonra karısından haber alıyorum, 'Görüşemedim ne durumda' diye, o anda yıkılıyoruz biz. Sonrasında araştırmalarımız başlıyor. Dün gece saat 02.30'da oğlunun telefonuna ulaşılıyor. Yer tespiti yapılıyor, jandarma buluyor. Ahmet'i sağ, diğer 3'ünü ölü olarak. Bülent'in oğlu şu anda orada. Cenazeleri alıp buraya getiriyor" dedi.

FACİA KAZA ÖSS ÖDÜLÜYMÜŞ

Kastamonu'nun Cide İlçesi'nde meydana gelen kazanın, Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi Ahmet Ofluoğlu'nun ÖSS sınavı başarılı geçen kızı Canan'ı ödül olarak çıkarttığı Karadeniz gezisi sırasında meydana geldiği ortaya çıktı.