Gündem Tatilinizi özgürce planlayın

Tatilinizi özgürce planlayın

29.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Klasik turların dışında farklı seçenekler arayan gezginler için Cafe Tur, havayolundan kalınacak otele, tarih aralığından rehbere kadar her şeyin isteğe göre şekillendiği “Esnek Tur” avantajı sunuyor. Üstelik bu turlarda, yeterli katılım olmadığında iptal edilme riski bulunmuyor.

Tatilinizi özgürce planlayın

Dünya keşfettikçe küçülüyor, sınırlar ortadan kalkıyor. Klasik tur paketlerinin dışında tatilini özgürce planlamak isteyen gezginler için Cafe Tur, seyahatte sınır tanımıyor. Esnek Tur uygulamasıyla yılın 365 günü, istenilen tarihte, arzu edilen yere göre uçak bileti, otel, vize, rehber ve transfer gibi hizmetleri kapsayacak şekilde tatilin kişiye özel planlanmasını sağlıyor.

Tatilinizi özgürce planlayın

Haberin Devamı

Taksitle ödeme seçeneğinin de bulunduğu bu turlar, iptal riski taşımıyor. Cafe Tur’un sunduğu avantajlar ve Esnek Tur uygulamasıyla ilgili Cafe Tur Turizm Koordinatörü Derya Över’den bilgi aldık.

Dünyada ilk

- Yurt dışında seyahat ederken sorun yaşamak istemeyenlerin tercihi tur şirketleri oluyor. Tur şirketi seçerken nelere dikkat etmeli?

Öncelikle turu düzenleyen kuruluşun Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan işletme belgesinin ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) üyesi olup olmadığı kontrol edilmeli. Turun detaylı programı tur şirketinden talep edilmeli, ödenen ücrete nelerin dahil olduğu ve programa ait hizmetlerin hepsinin belirtilip belirtilmediği iyi incelenmeli.

- Cafe Tur, seyahatseverlere ne gibi hizmetler sunuyor?

Haberin Devamı

18 yıldır yurt dışı turlar konusunda uzmanlaşan Café Tur, 440 tatil destinasyonu seçeneğiyle, yurt dışı turlar konusunda neredeyse sınırsız seçenek sunan tek turizm şirketidir. Seyahatseverlerin alışkın olduğu kafileli turların yanı sıra istenilen havayolu, istenilen otele göre seçim yapılabilen her gün hareketli turlarla da gezginlere geniş alternatif sunuyoruz.

- Son yıllarda seyahatlerde konfor arayanlar, tur şirketlerinden özel hizmetler talep ediyor. Esnek Tur uygulamanızla seyahatseverlere, özel turlar düzenliyorsunuz. Bu uygulamadan bahsedebilir misiniz?

Esnek Tur’u şu an Türkiye ve dünyada bizden başka hiçbir turizm şirketi yapmıyor. Seyahatseverler, Esnek Tur sayesinde diğer tur operatörlerinde olduğu gibi belirlenmiş tarihlerde, belli destinasyonlar için hazırlanan grup turlarıyla sınırlı bir hizmete bağlı değil.

Kafileli turları çoğu zaman, fiyatlar daha uygun olduğu düşünülerek, bu hazır tur paketlerini değerlendiriyor tatil severler. Ancak bu programlarda ki oteliniz şehir merkezinden bir hayli uzakta olabiliyor, asıl görmek istediğiniz yerleri kaçırabiliyorsunuz. Yine diğer klasik grup turlarında olduğu gibi, turun hareket tarihine kısa bir süre kalmışken, yeterli katılım sağlanamadığı için tur iptal edilebiliyor. Café Tur’dan aldığı Esnek Tur ile seyahat planı yapan bir kişi www.cafetur.com’da yılın 365 günü, istediği tarihte, istediği yere; uçak biletini, otelini, vizesini, Türkçe rehberini (42 şehirde geçerli 4 saatlik panoramik tur), transferini ayarlayabiliyor, taksitle de ödeme yapabiliyor. Diğer turlardan farklı olarak arzu ettiği şekilde özgürce tatilini planlayabiliyor. Kısacası misafirimiz turunu kendi istediği şekilde tasarlıyor. Esnek turlarımız her gün kesin hareketli olduğu için tatilsever en uygun fiyatı ya da en uygun tarihi seçebiliyor.

Haberin Devamı

Cruise turları başlayacak

- Esnek Tur, normal tur paketlerinden çok maliyetli mi? Fiyat örneği verebilir misiniz?

Hayır, tam aksine, daha avantajlı. Sistemimiz, sorgusunu yaparken dünyadaki en uygun fiyatlı turu karşınıza çıkarıyor. Nedeni ise misafirimizin kafiledeki belirli rakama ve tarihe bağlı kalmaksızın turunu istediği tarihte, istediği havayolu şirketiyle, istediği oteli seçerek bütçesine göre planlayabilmesi. Sunulan tarih, havayolu, otel ve rakamda hiçbir dayatma olmuyor. Her şey size ve tercihlerinize bağlı oluyor.

Haberin Devamı

- Bu dönem, tren ve nehir turlarını da satışa sundunuz, bu turlarınızla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bu yıl TransSibirya tren turlarını satışa açtık. İki farklı programdan oluşan bu tur için detay vermek gerekirse; bir tanesi yılbaşında hareket edecek özel bir program, klasik olanın dışında Ekaterinburg’da konaklama ve yılbaşı eğlencesi olanağı sunuyoruz.

Diğer TransSibirya Ekspresi’nde de aynı anda Rusya, Moğolistan ve Tataristan’ı gezme imkânı sunuyoruz. Tren turlarımızın bir özelliği ise yolculukları sırasında misafirlerimiz hem otelde hem de trende konaklama imkânı buluyor. Nehir turlarımızda ise uzun uzun bahsedebileceğimiz birçok özelliğe dikkat ediyoruz. Vizesiz nehir turları, tematik turlar mesela Romantik Ren Nehri, Volga Beyaz Geceler… Seyahatseverlerin sadece gezip döneceği turlar yapmak yerine, gezdikleri yerlerin hikâyelerini öğrenebilecekleri özel turlara yer verdik. Örneğin Garonne-Dordogne Nehrinin Bereketli Topraklarına yolculuk gibi… Ya da Portekiz’i gerçek anlamda yaşayabileceğiniz ‘Fado’nun Ülkesi Portekiz ve Douro Nehri… Biraz macera sevenler için Mekong Nehri, Hindistan-Ganj Nehri, Mississippi Nehri ve yılbaşında ilk defa yapılacak olan ‘Afrika’da Nehirden Safari’ turu birçok misafirimizi cezbediyor.

Haberin Devamı

- Yeni hedefleriniz neler?

Cafe Tur olarak ticari ve stratejik kararlarımızı günlük ya da aylık reflekslere göre değil, uzun vadeli olarak alıyoruz. Outgoing tur şirketi olarak yurt dışı gezginleri arasında çok önemli, saygın bir yerdeyiz. Şu anda yurt dışı turlar (her gün hareketli turlar, nehir turları, tren turları, deneyim turları, kafileli turlar, uçaklı ve otobüslü turlar), yurt dışı oteller ve uçak bileti hizmeti veriyoruz. Yakın tarihte bu hizmetlerimize cruise turlarını da dahil edeceğiz.

Tatilinizi özgürce planlayın

Gökyüzü salıncağı

Melek Bayraktar: Endonezya’nın Bali Adası’ndaki en keyifli noktalardan biri de bu salıncak. Manzara inanılmaz ama bu salıncağın arka tarafında, salıncağa binmek ve fotoğraf çektirmek için bekleyen kalabalığı görseniz çok şaşırırsınız. Çocuklu olanlara öncelik tanınıyor bu arada. Naz bindikten sonra indirmek pek bir zor olsa da çok keyif aldık. Onunla geçirdiğimiz en güzel tatillerden biriydi.

‘Doğa benim parçam’

Tatilinizi özgürce planlayın

Ulaş Ulutürk: Doğa benim terapi alanım. Akan suyun sesi, suya düşen yakamoz, güne güneşin ilk ışıklarıyla çadırdan merhaba demek tarifsiz bir duygu.

Doğa benim parçam. Geç keşfetsem de şu an dört elle sarılıyorum. Ama biliyorum ki hiçbir şey için geç değil.