Gündem ‘Tatlı miras’a mezarda tehdit

‘Tatlı miras’a mezarda tehdit

27.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 3 milyar dolarlık bir servet bırakan Mehmet Salih Tatlıcı’nın mezarını ziyaret eden eşi, kendisi ve oğlunun üzerine bıçak saplanmış fotoğrafla karşılaştı...

‘Tatlı miras’a mezarda tehdit

İstanbul’da 1960’lı yılların ortalarında açtığı tatlıcı dükkanıyla iş hayatına atılan ve 1980’li yıllara gelindiğinde Türkiye’nin sayılı zenginleri arasına giren Salih Tatlıcı’nın ardında bıraktığı yaklaşık 3 milyar dolarlık miras, aileyi böldü. Vasiyetinde, mirasının büyük kısmını ikinci eşi Nurten Tatlıcı ile oğlu Uğur Tatlıcı’ya bırakması sonrası Tatlıcı’nın ilk eşinden olma oğulları ile Nurten Tatlıcı ve oğlu arasında miras davası başladı. Zaman içinde miras davasına, tehdit, hakaret, basit yaralama gibi karşılıklı suçlamalarla açılan davalar da eklendi. Taraflar birbirleri hakkında 20’den fazla dava açarken baba Tatlıcı’dan kalan malların idaresini ise bu süreçte mahkemenin atadığı tereke gerçekleştirdi. Miras davası Nurten Tatlıcı ve oğlu lehine sonuçlanırken, mirastaki 128 payın 92’si anne ve oğula pay edildi.

Haberin Devamı

50 metre sınırı

Mal paylaşımına yönelik davaların sürdüğü sırada 20 Aralık 2018 günü Mehmet Salih Tatlıcı’nın Yeniköy’deki kabrine ziyarete giden Nurten Tatlıcı, mezarda eşinin cenazesi sırasında çekilmiş fotoğrafıyla karşılaştı. Üzerine bıçak saplanmış fotoğrafta “Daha çok ağlayacaksın. Bu miras kimseye yar olmayacak” yazısını gören Tatlıcı, şoförü vasıtasıyla durumu tutanak altına aldırıp, savcılığa “Tehdit ediliyoruz” başvurusunda bulundu.

Başsavcılığın yapılan başvuruyu İstanbul 11. Aile Mahkemesi’ne ihbar etmesi sonrası Nurten Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı hakkında tedbir kararı çıkarıldı. Mahkeme, miras davasının taraflarından M.T. ile bir dönem Nurten Tatlıcı’nın çalışanı olan ve bir başka dosyada işten ayrıldıktan sonra anne-oğul Tatlıcı aleyhine ifade veren M.Y.’nin, anne oğula 50 metreden fazla yaklaşmamasına, iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, şiddet, hakaret ve tehdit içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Yaklaşık 10 gün önce çıkan tedbir kararı iki ay süreyle geçerli olacak.

Haberin Devamı

En büyük miras davası

Salih Tatlıcı’dan geriye tahmini piyasa değeri 3 milyar dolar olan bir mal varlığı kaldı. Bu varlıkların büyük kısmını da gayrimenkul yatırımlar oluşturuyor. Bu mirasın paylaşımına dair dava da, Türkiye’nin en büyük miras davası olarak anılıyor. Bunlardan bazıları şunlar; Yeniköy’de Salih Tatlıcı Yalısı, Tat Towers, Tat Şişli İş Kuleleri, Tat Etiler iş merkezi, Belek’te Tat otel, Beykoz Konakları’nda 11 villa, bir adet malikâne ve altı adet sosyal donatının yüzde 50 hissesi, Kuruçeşme’de koru ve köşk, Beylerbeyi’nde köşk, Beyoğlu’nda iş merkezi, ABD Miami’de malikâne, İstanbul, Dubai ve ABD’de çok sayıda gayrimenkul bulunuyor.